Detalji ubistva: Šest metaka u leđa Pekovića

Ubica i njegovi navodni pomagači nisu pronađeni
413 pregleda 15 komentar(a)
Slavko Peković, Foto: Facebook
Slavko Peković, Foto: Facebook
Ažurirano: 15.09.2016. 05:54h

Baranin Slavko Peković (58) ubijen je preksinoć oko ponoći ispred svoje kuće u barskom naselju Šušanj, a izvori iz policije tvrde da je nepoznati napadač Pekoviću u leđa ispalio šest metaka.

To je treće ubistvo u Baru u nešto više od mjesec dana.

Tokom uviđaja, koji je dovršen juče ujutru, inspektori su pronašli čaure kalibra 9 milimetara.

Policija je odmah po saznanju da je Baranin ubijen blokirala sve izlaze iz grada.

Ubica i njegovi navodni pomagači nisu pronađeni.

Prema nezvaničnim podacima iz policije, Peković nije poznat po vršenju krivičnih djela i ne nalazi se među bezbjednosno interesantnim licima (BIL).

On se godinama bavio špedicijom.

U Baru je imao firmu “Nanipex”, čija je djelatnost bila “međunarodna špedicija, pomorska agencija i spoljnotrgovinski poslovi i promet”.

Ta firma je ugašena u martu 2008. godine.

Nekoliko godina bio je i poslovođa u jednom od lanaca sportskih kladionica u Baru.

Dok je bio na tom radnom mjestu, jednom prilikom je na Topolici bio meta napada maskiranih napadača koji su mu nanijeli teške tjelesne povrede.

Inspektori za sada nemaju trag koji bi ukazao na motiv ubistva.

Peković je posljednjih godina izdavao i apartmane i sobe. U gradu je bio poznat i kao motociklista.

Između ostalog policija provjerava i njegove prijatelje i kontakte među motociklistima.

Dodatni problem inspektorima na rasvjetljavanju likvidacije predstavlja činjenica da je ubijen u dijelu naselja koji je slabije naseljen.

Iz Uprave policije juče je saopšteno da ima pomaka u istragama ubistava Pekovića i Željka Vukoslavčevića u Baru, kao i Gorana Biskupovića (28) i Miloša Bošnjaka (25) u Kotoru. Ta ubistva dogodila su se u posljednih desetak dana.

Nerasvjetljena ubistva

Pored posljednjeg, u Baru nijesu rasvijetljena četri ubistava:

- Novembar 2013.

Ubijen je Stefan Đukić (23) koji je u policijskoj evidenciji vođen kao član klana pokojnog Armina- Muše Osmanagića. Ubijen je dok je izlazio iz automobila u Ulici Mila Boškovića ispred zgrade u kojoj je živio.

- Septembar 2014.

Ubijen Armin-Muša Osmanagić koji je u policijskoj evidenciji godinama vođen kao čelnik jednog od dva najjača barska klana. Ubica je smrtonosni hitac ispalio iz automobila sa parkinga preko puta Osmanagićevog restorana “Savoja”.

- Avgust 2016.

Ubijen Božidar Tomašević. Pucnjava se dogodila u blizini policijske stanice, a nepoznati napadač je u Tomaševića ispalio nekoliko hitaca iz automatskog oružja u trenucima kada je izlazio iz automobila. Likvidacija je prema nezvaničnim podacima iz istrage odmah pripisana njegovim nelegalnim poslovima u Novom Sadu.

- Septembar 2016.

Ubijen Željko Vukoslavčević ispred zgrade u kojoj je živio u Ulici Jovana Tomaševića. Vukoslavčević je u policiji vođen kao bezbjednosno interesantno lice. Istraga je usmjerena prema incidentima u koje je Vukoslavčević bio umiješan, od nasilničkog ponašanja do zelenašenja.

Bonus video: