ČETIRI UBISTVA U 10 DANA

Policija: Ima pomaka u istragama ubistava u Baru i Kotoru

"Planske aktivnosti koje se u tom smislu sprovode dovele su do određenih pomaka i pravaca djelovanja o kojima u ovom momentu, u interesu aktivnosti koje se sprovode, ne možemo govoriti"
132 pregleda 17 komentar(a)
Slijepa ulica Kotor, ubistvo Biskupovića i Bošnjaka, Foto: Savo Prelević
Slijepa ulica Kotor, ubistvo Biskupovića i Bošnjaka, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.09.2016. 18:33h

Aktivnosti policije dovele su do određenih pomaka u istragama ubistava Slavka Pekovića (58) i Željka Vukoslavčevića u Baru, kao i Gorana Biskupovića (28) i Miloš Bošnjaka (25) u Kotoru, saopšteno je iz Uprave policije.

"Planske aktivnosti koje se u tom smislu sprovode dovele su do određenih pomaka i pravaca djelovanja o kojima u ovom momentu, u interesu aktivnosti koje se sprovode, ne možemo govoriti", navode iz Uprave policije.

Saopšteno je da policija intenzivno radi na rasvjetljavanju ubistva Pekovića, koje se sinoć dogodilo u naselju Šušanj u Baru.

Baranin Željko Vukoslavčević ubijen je 7. septembra oko 23.30 ispred zgrade u kojoj je živio u samom centru Bara.

Kotorani Goran Biskupović (28) i Miloš Bošnjak (25) ubijeni su 5. septembra u bombaškom napadu u Kotoru.

"Intenzivni rad na rasvjetljavanju ovakvih – najtežih krivičnih djela odnosno ubistava se podrazumijeva i on zahtijeva čitav niz policijsko – tužilačkih aktivnosti koje je neophodno sprovesti kako bi se obezbijedili kvalitetni dokazi, a za sve navedeno je potrebno izvjesno vrijeme. Ubistva se na žalost ni kod nas ni u bilo kojoj drugoj državi u najvećem broju slučajeva ne mogu spriječiti, ali je na nadležnim organima da preduzmu sve zakonom propisane mjere i radnje kako bi rasvijetlili ova krivična djela, što policija u koordinaciji i po nalogu nadležnog tužilaštva, shodno zakonskim ovlašćenjima i u dijelu svojih nadležnosti, i radi i to od momenta saznanja za izvršenje ovih krivičnih djela", saopšteno je iz policije.

Ističu da sprovođenje tih aktivnosti zahtijeva određeni vremenski period da bi bile kvalitetno izvedene i dovele do rasvjetljavanja ubistava.

"Što potvrđuju i slučajevi rasvjetljavanja ubistava i nakon proteka jedne, par i i više godina. Tako je u 2016. godini, podsjećamo, policija rasvijetlila ubistvo počinjeno prije osam godina (2008. godine), dok su tokom 2015. godine rasvijetljena tri ubistva počinjena godinu ranije odnosno 2014. godine, 2011. godine i 2003. godine (tijelo oštećenog pronađeno 2009. godine)". saopšteno je iz Uprave policije.