Medigoviću 1.500 evra da sanira duševne bolove

Medigović je u toku spora isticao da je od Popovića jedino tražio da im plati dug, kako bi njihovu zgradu Tre kane priključili na vodu.
115 pregleda 0 komentar(a)
Milenko Medigović, Foto: Vuk Lajović
Milenko Medigović, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 14.09.2016. 17:31h

Direktor budvanskog preduzeća Vodovod Milenko Medigović, dobio je 1.500 eura odštete za duševne bolove, zbog teksta “Medigović je htio da nas reketira”.

To je prvostepena presuda sutkinje podgoričkog Osnovnog suda Radmile Perović.

Ona je djelimično usvojila zahtjev Medigovića, koji je tražio od prvog čovjeka kompanije Fab lajv Jovana Popovića 6.000 eura, zbog članka objavljenog u “Vijestima" 24. oktobra prošle godine.

Medigović je u toku spora isticao da je od Popovića jedino tražio da im plati dug, kako bi njihovu zgradu Tre kane priključili na vodu.

Popović je tvrdio da su dugovanja prema Vodovodu bila izmirena, ali da su se iz tog preduzeća naknadno sjetili da treba da se plati i za ugradnju već instaliranih vodomjera. U tužbi piše da je Popović teško oklevetao i uvrijedio Medigovića navodima da je pokušao da ga reketira, da je bio gluv, nesposoban, nestručan...

"Motiv tuženog je nepotpuno ostvareni poslovni poduhvat, pa je trebalo klevetati i vrijeđati tužioca, kako bi se tuženi opravdao za propuste u poslovanju”, zaključuje se u tužbi.

U odgovoru na tužbu se ističe da je reagovanje poslala kompanija, da ga je Popović poslao u ime Fab lajva, a ne “u svoje ime i za svoj račun”.

Dodaje se da se reagovanje odnosi na netačne tvrdnje na račun Popovića.

“Navedenim tekstom se ne vrijeđa čast i ugled tužioca, jer se upućene kritike na njegov rad i postupanje odnose na njega kao čelnog čovjeka javnog preduzeća”, piše u odgovoru na tužbu.

Bonus video: