Stojanović odbio ostavku Radulovića

Radulović je za šefa barske policije izabran u februaru 2012 godine. Na području koje pokriva barska policija za to vrijeme zajedno sa sinoćnjim ubistvom Pekovića, desilo se 16 ubistava od kojih su pet još nerasvijetljena
356 pregleda 53 komentar(a)
Miloš Radulović, Slavko Stojanović, Foto: Savo Prelević
Miloš Radulović, Slavko Stojanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.09.2016. 18:18h

Direktor Uprave policije Slavko Stojanović nije prihvatio ostavku koju je danas podnio šef barske policije Miloš Radulović, potvrđeno je "Vijestima" u Upravi policije.

Miloš Radulović ranije danas je podnio ostavku, a o svojoj odluci je obavijestio Stojanovića i ministra unutrašnjih poslova Gorana Danilovića, kojem je kazao da ostavku podnosi iz moralnih razloga.

"Tačno je da je načelnik Centra bezbjednosti Bar Miloš Radulović, koji je i sam u prethodnom periodu bio meta napada kriminogenih lica u događaju koji je policija potom rasvijetlila, kao čin moralne i profesionalne odgovornosti ponudio direktoru Uprave policije Slavku Stojanoviću da bude razriješen sa mjesta načelnika ovog CB-a. Nakon konsultacija sa rukovodstvom Uprave policije, iako cijeneći gest načelnika Radulovića, direktor je odlučio da Radulović nastavi da obavlja poslove načelnika CB Bar do momenta kada će biti moguće da bude sagledana potreba za njegovim angažovanjem na druge poslove i zadatke u Upravi policije. Direktor je ovo, naime, odlučio između ostalog zbog kontinuiteta aktivnosti u predmetima ubistava koje su dovele do određenih pravaca djelovanja u rasvjetljavanju a koje je neophodno nastaviti", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Radulović je za šefa barske policije izabran u februaru 2012 godine. Na području koje pokriva barska policija za to vrijeme zajedno sa sinoćnjim ubistvom Slavka Pekovića, desilo se 16 ubistava od kojih su pet još nerasvijetljena.

Među njima su likvidacije Armina Muše Osmanagića, Stefana Đukića i tri ubistva u posljednjih mjesec dana - Božidara Tomaševića, Željka Vukoslavčevića i Slavka Pekovića.

Radulović je za vrijeme rukovođenja barskom policijom tri puta bio meta napada, a njegove kolege uspjele su da rasvijetle jedino ko je bacio bombu ispred njegovog porodičnog stana u Podgorici. Nalogodavci su, ipak, ostali nepoznati.

Radulović je inače prvi šef policije koji je uveo praksu da pripadnici posebne jedinice policije patroliraju Barom, a pod njegovom komandom, obavlljani su skoro svakodnevni pretresi bezbjednosno - interesantnih osoba od kojih je više puta oduzeto oružje u nelegalnom posjedu.

Bonus video: