Mutko: Ruska vlada nema veze sa hakerskim napadom na WADA

"Kako možete da kažete da su to ruski hakeri? Za sve optužujete Rusiju", dodao je Mutko u izjavi novinarima u Atini, gdje je kao predsjednik FS Rusije učestvovao u izboru za novog predsjednika Uefe
0 komentar(a)
Vitalij Mutko, Foto: Www.biathlonews.com
Vitalij Mutko, Foto: Www.biathlonews.com
Ažurirano: 14.09.2016. 16:46h

Ruska vlada nema nikakve veze s hakerskom grupom "Fensi bers", koja je hakovala bazu podataka Svjetske antidoping agencije (WADA) i objavila povjerljiva dokumenta o zdravstvenom stanju i ljekovima koje uzimaju pojedine američke sportistkinje, rekao je danas ministar sporta Rusije Vitalij Mutko.

"Ne! Kako, kako?", odgovorio je Mutko na pitanje novinara o navodnoj umiješanosti ruske vlade u hakerski napad.

"Kako možete da kažete da su to ruski hakeri? Za sve optužujete Rusiju", dodao je Mutko u izjavi novinarima u Atini, gdje je kao predsjednik Fudbalskog saveza Rusije učestvovao u izboru za novog predsjednika Evropske fudbalske unije (Uefa).

Mutko je rekao da je i Rusija "vrlo zabrinuta pošto hakeri imaju iste informacije i o ruskim atletičarima".

"I mi možemo da budemo žrtve", naveo je on.

Hakerska grupa juče je objavila povjerljive podatke o gimnastičarki Simon Bajls, teniserkama Sereni i Venus Vilijams i košarkašici Eleni Dele Don.

Mutko je rekao da u Rusiji postoji zakon o zaštiti računarskih podataka i da svi za koje se utvrdi da su ukrali lične podatke mogu biti krivično gonjeni.

Bonus video: