Policija oduzela veću količinu oružja i municije u Nikšiću

Dva dana kasnije u ugostiteljskom objektu “Čopinac”, u Ulici Serdara Šćepana u Nikšiću, kod Darka Vickovića (36) je pronađen pištolj Crvena Zastava kalibra 7, 62 milimetra u ilegalnom posjedu, koji je oduzet, a protiv njega je podnesena krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Vicković je sproveden državnom tužiocu na dalju nadležnost
135 pregleda 2 komentar(a)
Oduzeto oružje, Foto: Svetlana Mandić
Oduzeto oružje, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 14.09.2016. 13:47h

Nikšićka policija je tokom septembra od sugrađana oduzela veću količinu oružja i municije u ilegalnom posjedu.

Kod Milutina Šekarića (56) je pronašla poluautomatsku i pušku M 48, u ilegalnom posjedu, pištolj M 5, kalibra 7, 62 milimetra za koji je istekla važnost oružnog lista, 127 komada puščane municije sa gvozdenim redenikom, 27 komada pištoljske municije, dva protivavionska metka, jedan metak kalibra 20 milimetara, policijske lisice, gumenu palicu i staru policijsku službenu značku. Oružje je oduzeto i poslato na vještačenje u danilovgradski Forenzički centar, nakon čega slijedi podnošenje prijave.

Dva dana kasnije u ugostiteljskom objektu “Čopinac”, u Ulici Serdara Šćepana u Nikšiću, kod Darka Vickovića (36) je pronađen pištolj Crvena Zastava kalibra 7, 62 milimetra u ilegalnom posjedu, koji je oduzet, a protiv njega je podnesena krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Vicković je sproveden državnom tužiocu na dalju nadležnost.

Policija je 2.septembra, postupajući po naredbi sudije za istrage Osnovnog suda u Nikšiću, izvršila pretres prostorija koje koriste Mileta Jaredić (72) i Radovan Božović (49) i tom prilkom su od Jaredića oduzeli lovačku pušku kalibra 16 milimetara u ilegalnom posjedu i 34 patrona kalibra 16 milimetara, a od Božovića, lovačku pušku, kalibra 12 milimetara , za koju je istekla važnost oružnog lista a ista je prema oružnom listu u vlasništvu drugog lica, 128 komada municije različitog kalibra, 21 patron kalibra 12 milimetara i četiri prazna okvira od automatske puške. Oružje je poslato na vještačenje u Forenzički centar, nakon čega slijedi podnošenje krivične prijave.

Bonus video: