Drugi put odloženo suđenje: Ne mogu da nađu optužene na dostupnim adresama

Sudija Nenad Vujanović zamolio je okrivljene da obavijeste kolege o održavanju pretresa, jer kako je rekao, svima je u interesu da suđenje počne
58 pregleda 1 komentar(a)
Dušan Vratnica, Foto: Luka Zeković
Dušan Vratnica, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 14.09.2016. 09:35h

Početak suđenja sindikalcima policije, optuženima za nesavjestan rad u službi, odložen je za 17.oktobar, jer petoro, od 24-oro optuženih, nije uredno primilo poziv za sud.

Ovo je drugi put da se odlaže početak suđenja zbog nemogućnosti suda da pronađe optužene na dostupnim adresama.

Ovog puta poštari nijesu uspjeli pronaći Aleksu Tatara, Zorana Bubanju, Milana Vujisića, Mirka Peruničića i Baća Baćovića.

Sudija Nenad Vujanović zamolio je okrivljene da obavijeste kolege o održavanju pretresa, jer kako je rekao, svima je u interesu da suđenje počne.

Podgoričko Osnovno državno tužilaštvo podiglo je optužni predlog protiv nekadašnjeg šefa Sindikata Uprave policije Dušana Vratnice i 24 sindikalca, zbog optužbi da su 2010. kao članovi Glavnog odbora Sindikata UP, donijeli nezakonite odluke o dodjeli 18 stambenih jedinica u zgradi Sindikata na Tuškom putu u Podgorici.

U međuvremenu je preminuo jedan optuženi Dragomir Bašović.

Pored Vratnice, i petoro okrivljenih koji se nijesu pojavili, sudi se i sadašnjem predsjedniku Sindikata Mladenu Šuškavčeviću, Dejanu Živkoviću, Vladanu Radeviću, Nedeljku Bojoviću, Dušku Janjuševiću, Ljiljani Gogić, Željku Obadoviću, Saši Ćetkoviću, Milanu Peruničiću, Radenku Obradoviću, Milovanu Vukoviću,Milovanu Marjanoviću, Milanu Markoviću, Miladinu Bukiliću, Stanku Jokanoviću, Radomanu Jokiću, Veselinu Ćetkoviću, Predragu Šuškavčeviću i Dragoljubu - Bati Dediću.

Bivši šef policije Veselin Veljović nije obuhvaćen optužnim predlogom, iako u zapisniku sa sporne sjednice piše da je on rekao da ima obavezu prema službenicima koje je poslao “kao šefove u druge organizacione jedinice”.

Bonus video: