Kolegama "krčio" put do kriminalaca

Istražitelji provjeravaju da li je sedmorici javljeno da se spremaju hapšenja, pa su utekli prije nego je 150 policajaca počelo pretrese
741 pregleda 22 komentar(a)
Zlatko Samardžić, Foto: Filip Roganović
Zlatko Samardžić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 14.09.2016. 05:34h

Uhapšeni pomoćnik komandira kotorske policije Zlatko Samardžić bio je zadužen da kao domaćin u Kotoru predvodi specijalne policijske snage do lokacija na kojima je trebalo pretresati ili se obračunati sa članovima kriminalnog klana.

Specijalni tužioci provjeravaju da li je istovremeno članovima jednog kraka mafije javljao intencije i kretanje policije, kako bi ovi uvijek bili korak ispred organa gonjenja.

“Vijestima” je saopšteno da su saslušanja devetorice optuženih trajala do ranih jutarnjih sati.

Osim policajcu, lisice na ruke stavljene su i Stefanu Brnoviću, Goranu Ljubatoviću, Đerđu Camaju, Aleksandri Bogdanović, Nikoli Andriću, Igoru Andriću, Tripu Moškovu i Iliji Dedoviću.

Inspektori u velikoj prekjučerašnjoj akciji nijesu uspjeli da uhapse navodnog vođu krimi klana iz Kavča - Slobodana Kašćelana.

Za njim je, po nalogu Specijalnog tužilaštva, raspisana potjernica.

Policija traga i za Vladimirom Božovićem, Milošem Radonjićem, Sinišom Vlahovićem, Aleksandrom Đurišićem, Igorom Đurišićem i Davorom Prelevićem.

Istražitelji provjeravaju da li je sedmorici Kotorana javljeno da se sprema njihovo hapšenje, prije nego je 150 policajaca počelo pretrese.

“Vijestima” je iz istrage nezvanično rečeno da je Samardžić kod kolega iz elitnih policijskih jedinica i tražio izvjesne pogodnosti za članove mafije - da ih ne zaustavljaju, kontrolišu na ulicama tog primorskog grada…

Prema istim informacijama, kriminalci su sa policijskih adresa dobijali kopije službenih zabilješki i izjave u kojima su pomenuti.

Iz policije i tužilaštva saopšteno je da uhapšene i odbjegle sumnjiče za stvaranje kriminalne organizacije, davanje mita, zelenaštvo, iznudu, teško djelo protiv opšte sigurnosti, zloupotrebu službenog položaja, omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija...

Prema saznanjima “Vijesti” iz istrage, pripadnici Posebne jedinice policije u nedjelju poslije podne počeli su sa kontrolom bezbjednosno interesantnih osoba iz tog grada.

Specijalci su čitavu noć nadzirali grad kako bi spriječili eventualna bjekstva osoba sa spiska za hapšenje.

U zoru prekjuče, inspektori Specijalnog tima i oko 150 pripadnika elitnih policijskih jedinica upali su u više od dvadeset stanova i kuća koje koriste Kavčani, ali neki su ipak uspjeli da se sklone.

Rat u Kotoru bjesni od kraja 2014. godine zbog nestanka oko 200 kilograma kokaina u Valensiji. Već je odnio nekoliko života.

Bonus video: