ŽRIJEB U LOZANI

Odbojkaši dobili rivale za narednu Svjetsku ligu, ponovo sa Tunisom

Na sastanku Savjeta Svjetske lige održanom u Lozani (OSCG je predstavljao predsjednik Cvetko Pajković), u sjedištu Svjetske odbojkaške federacije (FIVB), odlučeno je da rivali Crne Gore sljedeće godine budu Kineski Tajpeh, Tunis, Estonija i Kazahstan.
0 komentar(a)
Odbojkaši Crne Gore, Foto: Fivb.org
Odbojkaši Crne Gore, Foto: Fivb.org
04.04.2019. 21:52h

U iščekivanju starta druge runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, odbojkaši Crne Gore su danas dobili rivale za treći nastup u Svjetskoj ligi, ponovo u trećoj diviziji.

Na sastanku Savjeta Svjetske lige održanom u Lozani (OSCG je predstavljao predsjednik Cvetko Pajković), u sjedištu Svjetske odbojkaške federacije (FIVB), odlučeno je da rivali Crne Gore sljedeće godine budu Kineski Tajpeh, Tunis, Estonija i Kazahstan.

Tunis će, tako, i treću uzastopnu godinu biti protivnik Crne Gore (u prethodne dvije godine je skor 2-1 u pobjedama za našu selekciju), dok "crveni" sa ostalima nijesu igrali.

Na prvom od dva turnira, u okviru grupe B3, koji će, kako je odlučeno, biti odigran u Crnoj Gori (od 2. do 4. juna 2017. godine), naši odbojkaši će igrati protiv Kineskog Tajpeha, Tunisa i Estonije.

Tunis će biti organizator drugog turnira, od 9. do 11. juna, a osim domaćina i Crne Gore igraće još Tunis i Kazahstan.

Finalni turnir treće divizije odigraće se od 16. do 18. juna, a na njemu će, pored domaćina, koji će naknadno biti poznat, igrati i tri najuspješnije selekcije od ukupno 12, poslije dva vikenda, odnosno šest utakmica po reprezentaciji.

Kako je saopšteno iz Odbojkaškog saveza Crne Gore, FIVB je zadržao pravo da dođe do promjene grupa, zbog mogućnosti da se promijene domaćini, prvenstveno ukoliko bi se neka selekcija prijavila za organizaciju finalnog turnira.

Našu reprezentaciju od petka do nedjelje u Podgorici očekuje prvi od dva turnira druge runde kvalifikacija za EP. Rivali su Njemačka, Španija i Švajcarska.

Drugi turnir igra se sedmicu kasnije u španskom Las Palmasu.

Prvoplasirana selekcija nakon dva turnira izboriće plasman na EP u Poljskoj, dok će drugoplasirana u treću rundu kvalifikacija, odnosno baraž.

Treća divizija

1. turnir (2 - 4.jun) - grupe

A3: Grčka, Meksiko, Španija, Katar

B3: Crna Gora, Kineski Tajpeh, Tunis, Estonija

C3: Austrija, Njemačka, Kazahstan, Venecuela

2. turnir (9 - 11. jun) - grupe

D3: Grčka, Venecuela, Estonija, Katar

E3: Crna Gora, Kineski Tajpeh, Tunis i Kazahstan

F3: Austrija, Njemačka, Španija, Meksiko