Tražio da mafijaše ne zaustavljaju, iz policije dobijali kopije zabilješki

Uhapšeno devet osoba, policija traga za Slobodanom Kašćelanom, Božovićem, dvojicom Đurišića, Vlahovićem, Prelevićem
1396 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 13.09.2016. 08:08h

Pomoćnik komandira kotorske policije Zlatko Samardžić duže je članovima kriminalnog klana iz Kotora odavao tajne policijske informacije, zbog čega su Kavčani uvijek bili korak ispred organa gonjenja.

Samardžiću su juče zbog toga stavljene lisice na ruke, ali inspektori nijesu uspjeli da uhapse navodnog vođu tog krimi klana - Slobodana Kašćelana.

Za njim je raspisana potjernica, po nalogu Specijalnog tužilaštva.

Izvor “Vijesti” iz policije tvrdi da je Samardžić kod kolega iz elitnih policijskih jedinica i tražio izvjesne pogodnosti za članove mafije - da ih ne zaustavljaju, kontrolišu na ulicama tog primorskog grada…

Prema istim informacijama, kriminalci su sa policijskih adresa dobijali kopije službenih zabilješki i izjave u kojima su pomenuti.

Policija traga i za Vladimirom Božovićem, Milošem Radonjićem, Sinišom Vlahovićem, Aleksandrom Đurišićem i Igorom Đurišićem zvanim Major i Davorom Prelevićem koji su pobjegli.

Istražitelji provjeravaju da li je sedmorici Kotorana javljeno da se sprema njihovo hapšenje, prije nego je 150 policajaca počelo pretrese.

U akciji pod vođstvom specijalnog policijskog odjeljenja, uhapšeni su i Podgoričanin Stefan Brnović, Kotorani Goran Ljubatović, Đerđ Camaj, Aleksandra Bogdanović, Nikola Andrić, Igor Andrić, Tripo Moškov i Ilija Dedović.

Oni su sinoć saslušavani u Specijalnom državnom tužilaštvu.

Uhapšene i bjegunce sumnjiče za stvaranje kriminalne organizacije, davanje mita, zelenaštvo, iznudu, teško djelo protiv opšte sigurnosti, zloupotrebu službenog položaja, omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija... Prema saznanjima “Vijesti” iz istrage, pripadnici Posebne jedinice policije u nedjelju poslije podne počeli su sa kontrolom bezbjednosno interesantnih osoba iz tog grada. Specijalci su čitavu noć nadzirali grad kako bi spriječili eventualna bjekstva osoba sa spiska za hapšenje. U zoru juče, inspektori Specijalnog tima i oko 150 pripadnika elitnih policijskih jedinica upali su u više od dvadeset stanova i kuća koje koriste Kavčani.

Akcija je rezultirala hapšenjem devet osoba.

Ministar unutrašnjih poslova Goran Danilović je saopštio da neće biti mira dok se vođe organizovanih kriminalnih grupa ne izvedu pred lice pravde.

Uhapšene će saslušati i zbog ubistva Biskupovića i Bošnjaka

Istražitelji nijesu saopštavali da li velika akcija hapšenja ima veze sa ubistvom dvojice Kotorana - Gorana Biskupovića (28) i Miloša Bošnjaka (25).

Izvor “Vijesti” kazao je da će uhapšeni morati da odgovaraju i na pitanja o toj svirepoj egzekuciji, iako je većina njih saslušana nakon likvidacije.

Biskupović, kojeg je policija označavala kao člana škaljarskog klana, i njegov prijatelj Bošnjak likvidirani su na do sada nezabilježen način u mafijaškim obračunima - improvizovanom minom rasprskavajućeg usmjerenog dejstva (MRUD), u trenutku dok su hodajući prolazili pored eksploziva.

Brnović, koji je juče uhapšen, živio je nadomak Biskupovića, koji je sa prijateljem ubijen ispred svoje kuće.

Rat u Kotoru bjesni od kraja 2014. godine, zbog nestanka oko 200 kilograma kokaina u Valensiji. Već je odnio nekoliko života.

Galerija