Lažna dojava o bombi na Svetom Stefanu: Osumnjičen maloljetnik

"Službenici CB Budva su, nakon preduzetih mjera i aktivnosti na rasvjetljavanju ovog događaja, u toku kriminalističke obrade identifikovali lice za koje se sumnja da je lažno prijavilo da je u navedenoj agenciji postavljena eksplozivna naprava"
5 komentar(a)
Sveti Stefan bomba, Foto: Čitalac reporter
Sveti Stefan bomba, Foto: Čitalac reporter
Ažurirano: 12.09.2016. 16:36h

Budvanska policija identifikovala je osobu koje je, kako se sumnja, 09. septembra lažno prijavila da je u prostorijama turističke agencije „Cipa Travel“, koja se nalazi u naselju Sveti Stefan, postavljena eksplozivna naprava.

"U pitanju je maloljetnik I.Z. (13) iz Podgorice", saopšteno je iz Uprave policije.

Iz UP je saopšteno da je vlasnik turističke agencije „Cipa Travel“ istog dana u 12,25 časova obavijestio CB Budva da je njegova ćerka, koja je bila na radnom mjestu u ovoj agenciji, primila anonimni poziv da je u prostorijama agencije postavljena eksplozivna naprava. "Službenici CB Budva su odmah po prijavi izašli na lice mjesta, obezbijedili ga i blokirali širu i užu okolinu lica mjesta. O događaju su obavijestili državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, kao i kolege iz Tima za protivdiverzionu zaštitu Grupe za antiterorističke preglede."

"Službenici Tima su, uz podršku službenika CB-a, izvršili ATP pregled prostorija, kao pregled užeg i šireg lica mjesta, kojim je utvrđeno da u u ovom objektu kao ni u okolini nije postavljena eksplozivna naprava odnosno da je dojava bila lažna", saopšteno je iz Uprave policije.

Iz Uprave policije je saopšteno da je nadležni tužilac djelo kvalifikovao kao krivično djelo lažno prijavljivanje.

"Službenici CB Budva su, nakon preduzetih mjera i aktivnosti na rasvjetljavanju ovog događaja, u toku kriminalističke obrade identifikovali lice za koje se sumnja da je lažno prijavilo da je u navedenoj agenciji postavljena eksplozivna naprava. Službenici CB Budva su od I.Z. uzeli izjavu u svojstvu građanina, u prisustvu zakonskog zastupnika – roditelja, budući da je ovo lice krivično neodgovorno zato što još nije navršilo 14 godina, o čemu su obavijestili nadležnog tužioca", saopšteno je iz UP.

Bonus video: