Razbojništvo u Nikšiću: Ukrao revolver, nakit, gusle, bicikl...

Beriša je 2. septembra provalio u kuću i pomoćne objekte Nikšićnina V.V. i tom prilikom ukrao sportski bicikl, gusle, više komada drvenih suvenira i rosvajnog posuđa, dvije bušilice, električne makaze i dva električna kabla od po 50 metara
80 pregleda 15 komentar(a)
razbojnik, pljačkaš, Foto: Shutterstock
razbojnik, pljačkaš, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 12.09.2016. 11:56h

Nikšićka policija uhapsila je sugrađanina Samira Berišu (23) pod sumnjom da je izvršio dvije krađe i nedozvoljeno držao oružje.

T. E. iz Nikšića je 8.septembra oko tri sata ujutro obavijestila dežurnu službu Centra bezbjednosti da je nepoznata osoba ušla u njenu porodičnu kuću kroz prozor od spavaće sobe, izvršila premetačinu iste i da je prilikom bjeksta udario nogom u lijevo rame nanoseći joj lakše tjelesne povrede, dok je napuštajući sobu ispalio hitac u znak upozorenja.

Brzom intervencijom policije Beriša je uhapšen, a kod njega su pronađeni revolver nepoznate marke iz koga je pucao, 17 komada minđuša, tri lanca i jedna ogrlica. Osnovni državni tužilac u Nikšiću je djela kvalifikovao kao razbojnička krađa i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih sredstava. Kriminalističkom obradom je utvrđeno da je osumnjičeni pronađeni pištolj uzeo iz kuće oštećene, kao i da ukradeni nakit pripada T.E.

Prilikom uviđaja u sobi je pronađen i izuzet ispaljeni metak koji je zajedno sa ostalim izuzetim predmetima poslat u danilovgradski Forenzički centar na vještačenje.

Daljom kriminalističkom obradom utvrđeno je da je Beriša 2.septembra provalio u kuću i pomoćne objekte Nikšićnina V.V. i tom prilikom ukrao sportski bicikl, gusle, više komada drvenih suvenira i rosvajnog posuđa, dvije bušilice, električne makaze i dva električna kabla od po 50 metara.

Beriša je 8. septembra sproveden na dalju nadležnost Osnovnom državnom tužiocu u Nikšiću koji mu je odredio zadržavanje u trajanju od 72 sata do privođenja sudiji za istragu koji mu je nakon saslušanja odredio pritvor u trajanju od 30 dana.

Bonus video: