Pomoćnik komandira kotorske policije davao informacije kavačkom klanu?

Prema nepotvrđenim informacijama, uhapšen je i još jedan pripadnik kotorske policije
471 pregleda 0 komentar(a)
Zlatko Samardžić, Foto: Facebook
Zlatko Samardžić, Foto: Facebook
Ažurirano: 12.09.2016. 17:19h

U velikoj akciji policije u Kotoru je uhapšeno osam osoba koje se sumnjiče da su povezane sa tamošnjim kriminalnim klanovima, a među njima je i pomoćnik komandira u Odjeljenju bezbjednosti Kotor Zlatko Samardžić.

Samardžić je osumnjičen da je davao informacije kavačkom klanu, koji prema policijskoj evidenciji vode Slobodan Kašćelan i Radoje Zvicer.

Prema nepotvrđenim informacijama, uhapšen je i još jedan pripadnik kotorske policije.

Načelnik kotorske policije nije htio da odgovori na pitanje "Vijesti" da li će podnijeti ostavku nakon najnovije akcije policije u tom gradu.

Na meti pripadnika posebne jedinice i kotorske policije su se našle osobe koje su označene kao bezbjednosno interesantna lica.

Oni su od jutros pretresali stanove navodnih članova takozvanog "kavačkog kriminalnog klana".

Policijska akcija se prenijela i u Podgoricu. Prema nezvaničnim informacijama, uhapšen je Stefan Brnović koji je živio u kotorskom naselju Muo.

U akciji je učestvovalo oko 150 policajaca. Prema nezvaničnim saznanjima "Vijesti", oni nisu uspjeli da uhapse sve koji su bili na spisku, jer su navodno neki pobjegli.

Akcijom u Kotoru rukovodi specijalni policijski tim, a istražni organi će se najvjerovatnije oglasiti tokom dana.

Ovo nije prvi pretres u Kotoru. Ranije, nakon eskalacije sukoba zaraćenih kriminalnih klanova policija i njene specijalne jedinice boravile su u tom gradu s ciljem da očuvaju bezbjednost građana, što nije dalo rezultate jer je prije sedmicu u kotorskom naselju Muo počinjeno u posljednih desetak godina najbrutalnije mafijaško ubistvo, kada su bombom raznijeti Goran Biskupovic, koji je važio za člana takozvanog škaljarskog klana i Miloš Bošnjak, za kog se vjeruje da je samo bio u društvu Biskupovića.

Bonus video: