Davidu Kasumoviću pritvor do 30 dana

Kasumovićev branilac, advokat Miloš Vuksanović kazao je “Vijestima” da će se na odluku o određivanju pritvora žaliti kada dobije rješenje
503 pregleda 1 komentar(a)
David Kasumović, Foto: Tufik Softić
David Kasumović, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 12.09.2016. 08:16h

Sutkinja bjelopoljskog Višeg suda Vanja Rakonjac odredila je pritvor do 30 dana Berancu Davidu Kasumoviću (24), osumnjičenom za pokušaj ubistva sugrađanina Vladana Milunovića (29).

Beranac je nakon saslušanja sproveden u bjelopoljski Istražni zatvor. Pritvor mu je određen zbog opasnosti od bjekstva, opasnosti od ponavljanja krivičnog djela i teških okolnosti izvršenja krivičnog djela.

Njegov branilac, advokat Miloš Vuksanović kazao je “Vijestima” da će se na odluku o određivanju pritvora žaliti kada dobije rješenje.

“Izjaviću žalbu s obzirom na to da zasad ne postoji nijedan dokaz iz kojeg bi se crpila osnovana sumnja da je David Kasumović počinio krivično djelo koje mu se stavlja na teret. Ukoliko se ispostavi da tužilaštvo i sud ne raspolažu nijednim makar potencijalnim dokazom u pravcu njegove eventualne krivice, to će značiti da su mu nezakonito odredili pritvor”, kazao je Vuksanović.

Kasumović se 8. septembra predao beranskoj policiji nakon sedmodnevnog bjekstva. Policija ga sumnjiči da je 1. septembra u centru Berana, ispalio najmanje 14 metaka u automobil kojim je upravljao Milunović.

Pištolj je potegao nakon što su se vozilima sreli u centru grada, na raskrsnici ulica 4. crnogorske i Teranske. Inspektori su dvadesetčetvorogodišnjaka sumnjičili i da je u noći između 11. i 12. juna ispred kafića “Firma” ranio Milunovića, Ivana Biletića (33) i Radomira Đukića (33).

Nakon te pucnjave bio je u bjekstvu 40 dana, a potom se predao policiji. Povrijeđeni su tada izjavili da ne prepoznaju Kasumovića kao napadača.

Bonus video: