PARAOLIMPIJSKE IGRE U RIJU

Danas pliva Ilija Tadić

Kvalifikacije na 100 metara slobodnim stilom na Paraolimpijskim igrama u Riju danas će početi oko 16 sati po vremenu u Crnoj Gori
74 pregleda 1 komentar(a)
Ilija Tadić, Foto: D. Miljanić
Ilija Tadić, Foto: D. Miljanić
Ažurirano: 12.09.2016. 07:44h

Na Paraolimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, poslije nadmetanja atletičarke Marijane Goranović u bacanju kugle, danas će se takmičiti i plivač Ilija Tadić.

Naš reprezentativac nastupiće u kvalifikacijama na 100 metara slobodnim stilom klase S 9.

Sedamnaestogodišnji Budvanin ostvario je veliki uspjeh, pošto je izborio dvije norme za Igre, pa će dan kasnije učestvovati u trci na 50 metara istim stilom.

U kvalifikacijama na 100 metara takmičiće se 24 plivača, raspoređena u tri grupe. Tadićev najbolji rezultat je minut i 64 stotinke, postavljen u aprilu na Otvorenom prvenstvu Mađarske u Egeru.

"Nadam se da ću oboriti lični rekord. Veće šanse vidim na kraćoj dionici u utorak. Tu bih mogao da ostvarim ozbiljniji rezultat, pa i da se plasiram u finale", kaže Tadić.

Godinu i po u Novom Sadu, a minulih desetak dana uz Iliju je trener Vladimir Ristić, nekadašnji selektor juniorske plivačke reprezentacije.

"S obzirom na to da Tadić ima svega 17 godina i da mu je ovo prvo učešće na Paraolimpijskim igrama, naš takmičar je vrlo smiren i fokusiran, bez tenzije i euforije. Siguran sam da će Ilija dati maksimum, iako pliva sa najboljim svjetskim takmičarima", kazao je Ristić.

Kvalifikacije na 100 metara slobodnim stilom na Paraolimpijskim igrama u Riju danas će početi oko 16 sati po vremenu u Crnoj Gori.

Preporučujemo za Vas