Pedrosa nadmudrio Rosija na njegovoj stazi

0 komentar(a)
Dani Pedrosa, Foto: Motogp.com
Dani Pedrosa, Foto: Motogp.com
Ažurirano: 11.09.2016. 14:26h

Vozač Repsol Honde Dani Pedrosa pobjednik je Moto GP trke za veliku nagradu San Marina i Riminija. Pedrosa je na stazi „Marko Simonćeli“ došao do prve pobjede u ovogodišnjem šampionatu, a 52. u karijeri.

Iza Pedrose, koji je osmi vozač na vrhu pobjedničkih postolja ove sezone, plasirao se ljubimac domaće publike, Valentino Rosi na Jamahi dok se na trećem stepeniku pobjedničkog postolja našao njegov timski kolega Horhe Lorenco. Vodeći u generalnom poretku, Mark Markes (Honda) je bio četvrti.

Pedrosa je, bez sumnje, u Mizanu odvozio svoju najbolju trku sezone i to pošto od početka šampionata. Sjajnom taktikom, izborom prednjeg mekog pneumatika i odličnom vožnjom, uspio je da nadmudri Rosija, koji se nalazio u vođstvu tokom većeg dijela trke.

U Mizanu je nastavljen niz različitih pobjednika koji je započeo Lorenco na velikoj nagradi Italije. Potom su se na najvišem stepeniku pobjedničkog postolja redom našli Rosi, Džek Miler, Markes, Andrea Janone, Kal Kračlou, Maverik Vinjales i Pedrosa danas u Mizanu.

Popularni Dotore nije uspio da obraduje 100 hiljada navijača u Mizanu, jer u samom finišu nije mogao da priprijeti Pedrosi, koji se sjajno probio, pošto je poslije starta bio šesti. Ni Lorenco nije bio u stanju da zaprijeti u drugom dijelu trke.

Peti je danas bio Maverik Vinjales na Suzukiju, ispred dvojca Dukatija, Andree Dovicioza i Mikelea Pira.

Pred poslednjih pet trka ove sezone, Markes na čelu generalnog plasmana ima 43 boda više od Rosija, koji je zaostatak smanjio za sedam poena u Mizanu, dok Lorenco za liderom zaostaje 61 poen.

Ovogodišnji šampionat nastavlja se velikom nagradom Aragona 25. septembra.

Bonus video: