EU i SAD biće garanti sporazuma o prelaznoj vladi

"Vijesti" saznaju da će sporazum o prelaznoj vladi verifikovati visoki predstavnici EU i SAD, što će biti i garancija da odstupanja od dogovorenog neće biti
0 komentar(a)
novine, mediji, Foto: Shutterstock
novine, mediji, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 10.09.2016. 09:51h

Do kraja ove sedmice DPS, SNP i Narodna stranka postići će dogovor o formiranju koncentracione (prelazne) vlade koja će imati zadatak da pripremi održavanje referenduma o državnom statusu, saznaju “Vijesti” u vrhovima ovih stranaka.

Dogovor o ključnim elementima cjelokupnog paketa za prevazilaženje sadašnje pat pozicije već je postignut, što će biti ozvaničeno tokom drugog kruga sastanaka koje će lider DPS-a Milo Đukanović imati sa predsjednicima parlamentarnih stranaka.

Prethodno, Vlada CG ponoviće poziv srpskom premijeru Z. Đinđiću za dijalog o budućim odnosima, ali se ne očekuje odgovor iz Beograda. Liberali su se već izjasnili protiv ulaska u prelaznu vladu, dok SDP i SNS još nijesu donijeli definitivnu odluku.

"Vijesti" saznaju da će sporazum o prelaznoj vladi verifikovati visoki predstavnici EU i SAD, što će biti i garancija da odstupanja od dogovorenog neće biti.

Bonus video: