Odgovor novinara advokatu Zoranu Piperoviću: Barović je bio i još je u „Eurofondu”

Objavljujemo i najnoviji podatak iz 2016. godine sa sajta Centralne depozitarne agencije (CDA), odnosno “Listu 10 najvećih akcionara” iz koje se vidi da Veselin Barović i sada ima 2,6 odsto vlasništva u “Eurofondu”
54 pregleda 4 komentar(a)
Lista najvećih akcionara
Lista najvećih akcionara
Ažurirano: 09.09.2016. 19:08h

Advokat Zoran Piperović u reagovanju na tekst “Lažni projekat na Karibe odnio 194.000 eura?” tvrdi da Veselin Barović više nema udjela u vlasništvu “Eurofonda”.

U tekstu koji smo objavili informisali smo javnost da je “Euroinvest”, koji upravlja “Eurofondom”, opredijelio skoro 200.000 eura za firmu registrovanu na Kajmanskim ostrvima, koja je trebalo da izradi arhitektonsku dokumentaciju održivog razvoja solane. Taj posao firma sa Kajmanskih ostrva nikada nije završila.

Moguće je da advokat Piperović vjeruje da njegov vlastodavac nema udjela u “Eurofondu”.

Zvanična dokumenta koja mi posjedujemo - demantuju te tvdnje.

Kada je 2013. godine sklopljen posao o kojem smo pisali, Barović je bio jedan od vlasnika “Eurofonda”, o čemu svjedoči i revizorski izvještaj čiji izvod objavljujemo u prilogu.

Objavljujemo i najnoviji podatak iz 2016. godine sa sajta Centralne depozitarne agencije (CDA), odnosno “Listu 10 najvećih akcionara” iz koje se vidi da Veselin Barović i sada ima 2,6 odsto vlasništva u “Eurofondu”.

Advokat Piperović kaže i da naš tekst obiluje nedoumicama. Dužnost novinara nije da odgovori na sva sporna pitanja, ali jeste da ih postavi. Glavni problem, dakle, nije u tome što novinari ne znaju odgovore, već to što Ognjen Jovović stečajni upravnik solane "Bajo Sekulić" nije nikada čuo za kajmansku firmu “Balkan Investment Management Limited”, koja je trebalo da napravi projekat održivog razvoja solane, za što je “Eurofond” opredijelio značajna sredstva.

Lista 10 najvećih akcionara 08. 09. 2016. godine

Bonus video: