“FOOD TALK”

Prvi put u CG najveća regionalna konferencija o hrani

"Sve smo češće okruženi pričom o hrani, prenošenjem tradicionalnih recepata, ali možemo zaključiti da svi narodi, pogotovo narodi naših prostora, njeguju kult hrane"
0 komentar(a)
food talk, Foto: Miloš Ćetković
food talk, Foto: Miloš Ćetković
Ažurirano: 09.09.2016. 14:28h

Nakon četiri “FOOD TALK-A” u Novom Sadu i jednog u Skoplju (2015.), najveća regionalna konferencija o hrani prvi put se održala u Crnoj Gori, u organizaciji Turističke organizacije opštine Budva i Color Press Grupe.

Kuvari, vlasnici restorana, vinari, gastro-blogeri, proizvođači organske hrane i stručnjaci za bezbjednost hrane iz Crne Gore, ali i cijelog regiona, okupili su se danas u hotelu "Mogren" u Budvi.

Konferansije Oliver Mlakar pozdravio je pristune ispred organizatora Color Press Grupe i Turističke organizacije opštine Budva i pozvao Jelenu Rađenović, direktorku Turističke organizacije opštine Budva, da otvori konferenciju.

"Posebno mi je zadovoljstvo pozdraviti vas ispred TO Budve i u svoje lično ime. Sve smo češće okruženi pričom o hrani, prenošenjem tradicionalnih recepata, ali možemo zaključiti da svi narodi, pogotovo narodi naših prostora, njeguju kult hrane. Konferencija okuplja i sve one koji u hrani znaju da uživaju. Pozdravljam sve goste, paneliste, pogotovo našeg gosta Olivera Mlakara. Ovo je samo jedan u nizu uspješnih projekata TO Budva i Color Press Grupe. Drago mi je da je Food Talk u Budvi. Želim nam uspješan rad i lijepo druženje." istakla je Rađenović.

Nakon toga, klapa "Castel Nuovo" izvela je nekoliko primorskih pjesama.