Nema bombe, dojava je bila lažna: Policija odblokirala Sveti Stefan

Kako je "Vijestima" rečeno, anonimni muškarac je ranije danas pozvao agenciju i kazao da će eksplodirati bomba
66 pregleda 0 komentar(a)
Sveti Stefan bomba, Foto: Čitalac reporter
Sveti Stefan bomba, Foto: Čitalac reporter
Ažurirano: 09.09.2016. 16:04h

Budvanska policija je odblokirala naselje Sveti Stefan nakon sto je utvrđeno da je dojava o postavljenoj bombi lažna.

Prema dojavi koja je stigla ranije danas, bomba je postavljena u prostorijama turističke agencije Cipa travel u koju su došli pripadnici Sektora za antiterostički pregled i ustanovili da bombe nema.

Kako je "Vijestima" rečeno, anonimni muškarac je ranije danas pozvao agenciju i kazao da će eksplodirati bomba.

Službenica je odgovorila da je vjerovatno pogriješio broj, ali je onda muškarac opsovao i kazao da će "letjeti u vazduh".

Policija je ranije danas obezbijedila cijeli prostor oko agencije.

Uprava policije: Radi se na identifikovanju lice koje je lažno prijavilo da je postavljena bomba

Budvanska policija radi na identifikovanju lica koje je danas lažno prijavilo da je u prostorijama turističke agencije "Cipa Travel", koja se nalazi u Svetom Stefanu postavljena eksplozivna naprava, saopšteno je iz Uprave policije.

"Vlasnik turističke agencije "Cipa Travel" je danas u 12.25 časova obavijestio Centar bezbjednosti Budva da je njegova ćerka, koja je bila na radnom mjestu u ovoj agenciji, primila anonimni poziv da je u prostorijama agencije postavljena eksplozivna naprava. Budvanska policija je izašla na lice mjesta, obezbijedila ga i blokirala širu i užu okolinu. O događaju su obavijestili državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, kao i kolege iz Tima za protivdiverzionu zaštitu Grupe za antiterorističke preglede. Službenici Tima su, uz podršku službenika CB-a, izvršili ATP pregled prostorija, kao pregled užeg i šireg lica mjesta, kojim je utvrđeno da u u ovom objektu kao ni u okolini nije postavljena eksplozivna naprava odnosno da je dojava bila lažna", navodi se u saopštenju Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da je nadležni tužilac djelo kvalifikovao kao krivično djelo lažno prijavljivanje.

Bonus video: