Piperović: Barović nije u "Eurofondu"

“Moj vlastodavac nema udjela u Eurofondu. I tu istinu uvijek pojede želja za senzacionalizmom”, saopštio je juče Piperović
127 pregleda 16 komentar(a)
Zoran Piperović (Novina)
Zoran Piperović (Novina)
Ažurirano: 08.09.2016. 19:19h

Punomoćnik biznismena Veselina Barovića, advokat Zoran Piperović kazao je da njegov klijent nema udjela u “Eurofondu”.

Piperović je reagovao povodom teksta “Lažni projekat na Karibe odnio 194.000 eura?”, koji je objavljen 4. septembra na sajtu Centra za istraživačko novinarstvo Crne Gore, a koji je dan kasnije prenijela dnevna novina “Vijesti”.

Reagovanje Piperovića prenosimo u cjelosti.

“U samom tekstu čiji naslov završava upitnikom navedene su neistine, čak i nedoumice u vezi same srži izvještaja, tako da uopšte nije jasno, šta se njime htjelo postići.

Naime, iz same sadržine proizilazi da je predmetni ugovor možda i realizovan, pa je isplaćena određena suma, a onda se malo dalje konstatuje da‚ možda i nije . Sama ova jezička i logična egzibicija govori o površnosti istraživača, a što ne reći i imenovanog pomagača u istraživanju.

Uostalom, čitalac ne može da zaključi iz teksta, ko je vlasnik „Eurofonda“? Ovo zbog toga što se u istom tvrdi, da taj fond kontrolišu (sic!) ljudi (sic!) Veselina Barovića, a zatim malo dalje se konstatuje i to decidno da se na sajtu Barovićevog (sic!) Eurofonda nalazi i „strategija održivog razvoja Solane“.

Dakle, ne znamo, kako sugeriše ovaj tekst, ključne dvije stvari : Ima li ugovora i čiji je Eurofond? Stvar je vrlo prosta i provjerljiva.

Moj vlastodavac nema udjela u Eurofondu. I tu istinu zadnjih godina uvijek pojede želja za senzacionalizmom. Čak pod uslovom i da ima veze sa tim fondom, da je on vlasnik, sam tekst, do zla Boga kontradiktoran, nije zaslužio stranice vašeg lista”, saopštio je Piperović.

Bonus video: