Uspjela pretposljednja provjera, crnogorski odbojkaši pobijedili Hrvatsku

Novi duel istih rivala na programu je sjutra u 18 sati i 30 minuta.
0 komentar(a)
Odbojkaši Crne Gore, Foto: Filip Roganović
Odbojkaši Crne Gore, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 08.09.2016. 19:22h

Iako je ostalo još posla do početka druge runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, posebno kada se ekipa kompletira dolaskom Marka Bojića iz Južne Koreje (u nedjelju), prvi od dva kontrolna meča u „Morači” sa Hrvatskom je pokazao napredak u igri, u svim elementima, u odnosu na prethodne provjere protiv Makedonije i posebno Turske - izabranici Slobodana Boškana slavili su sa 3:1, i zabilježili tek drugu pobjedu u šest kontrolnih mečeva.

Osim planiranog podizanja forme, na igru naše reprezentacije se osjetio i povratak kapitena Vojina Ćaćića, koji se priključio ekipi prošle sedmice, nakon što je sa šampionom Irana, Sarmajeh bankom, osvojio Azijsko klupsko prvenstvo.

Boškan je meč počeo sa postavom - tehničar Dabović, korektor Ćulafić, primači Ćaćić i Božidar Ćuk, srednji blokeri Gojko Ćuk i Ječmenica, te libero Lakčević. U prvom setu, na 23:20, zamijenio je korektora i tehničara, pa su ušli Minić i Strugar.

Startna postava je osigrala čitav drugi set, a od trećeg je zaigrao Strugar, a onda su krenule izmjene, na 1:4 je ušao Vukašinović umjesto Boža Ćuka, na 14:15 Milić je zamijenio Ječmenica, a na 14:18 Minić ušao umjesto Ćulafića.

Ti igrači sa klupe, uz Ćaćića, Gojka Ćuka i Lakčevića su igrali do kraja meča. U igru nijesu ulazili tehničar Radonić, korektor Babić i srednji bloker Radović.

Prva dva seta su obje ekipe odigrale sa projektovanim prvim postavama (našoj selekciji je falio Bojić, gostima Žukovski). Prvi set je odlučen u finišu, naša selekcija je od 19:19 otišla na 23:19 i prelomila set. U drugom je Crna Gora vodila od početka, uglavnom sa četiri poena, a dva bloka Boža Ćuka za 20:14 su Hrvatima „ubili” svaku nadu u preokret.

I Hrvati su mijenjali od trećeg seta, a rezervisti su pokazali više svježine i energije, su relativno lako dobili set i smanjili rezultat.

U četvrtom je dileme bilo do prvog tehničkog tajm-auta (8:6), jer je već na drugom sve odlučeno (16:9)...

“Zadovoljan sam cjelokupnom igrom u meču, posebno načinom na koji smo osvajali poene i setove. Bilo je dosta dobrih poena iz bloka i dobra odbrana. Sjutra nas čeka jedan neizvjestan meč, iako su danas izgubili, Hrvati su kvalitetna selekcija. Očekujem da i sjutra u meč uđemo maksimalno spremni i odlučni jer nam je to i ujedno poslednja provjera pred početak kvalifikacija", izjavio je selektor Slobodan Boškan.

Isti protivnici igraće i sjutra večer u „Morači”, a termin je od 18.30.

Rivali Crne Gore u drugoj rundi kvalifikacija za EP su Njemačka, Španija i Švajcarska.

Prvi turnir druge runde kvalifikacija je u Podgorici, od 16. do 18. septembra, drugi u Las Palmasu, od 23. do 25. septembra.

Prvoplasirana selekcija nakon šest kola ide direktno na EP, a drugoplasirana u treću rundu, u baraž...

Crna Gora - Hrvatska 3:1 (25:21, 25:16, 20:25, 25:16)

Podgorica - Dvorana: „Morača”. Gledalaca: oko 100. Sudije: Sonja Simonovska (Bar), Slobodan Kovačević (Podgorica). Poeni iz napada: Crna Gora 52, Hrvatska 42. Poeni iz bloka: Crna Gora 9, Hrvatska 11. Poeni iz servisa: Crna Gora 6, Hrvatska 3. Greške: Crna Gora 22, Hrvatska 28.

Crna Gora: Minić 8, Dabović 1, Babić, G. Ćuk 7, Strugar 2, Ćaćić 16, Radonić, Lakčević (libero), B. Ćuk 7, Radović, Milić, Vukašinović 5, Ječmenica 11, Ćulafić 10.

Hrvatska: Đirlić 8, Galić 3, Mrakužić (libero), Omrčen 6, Raič 6, Šarčević (libero), Sedlaček 8, Šestan 8, Peterlin 5, Zelenika 1, Krnić 1, Andrić, Močić 1, Mihalj 5.

Bonus video: