Ajkunić 11 godina za ubistvo Pavićevića

Prvostepenom presudom koju je izreklo krivično vijeće sutkinje Suzane Mugoše u Višem sudu u Podgorici, okrivljena Ajkunić je osuđena na 13 godina zatvora
265 pregleda 3 komentar(a)
Selma Ajkunić, Foto: Savo Prelević
Selma Ajkunić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.09.2016. 15:16h

Apelacioni sud potvrdio je presudu Selmi Ajkunić zbog ubistva Radomira Pavićevića u Baru i osudio je na 11 godina zatvora.

Prvostepenom presudom koju je izreklo krivično vijeće sutkinje Suzane Mugoše u Višem sudu u Podgorici, okrivljena Ajkunić je osuđena na 13 godina zatvora.

Prema navodima optužnice, Ajkunić je 7. marta 2013. godine u Baru, s umišljajem usmrtila Pavićevića.

Optužena mu je zadala dva uboda nožem, dužine 16,5 centimetara u leđa i lijevu ruku, a Pavićević je preminuo usljed iskrvavljenja.

Ajkunić je osuđena da je počinila krivično djelo - ubistvo (člana 143 Krivičnog zakonika), za koje je propisana kazna od pet do 15 godina zatvora.

Pozivajući se na izjašnjenje vještaka medicinske struke dr Nemanje Radojevića, sutkinja je u obrazloženju presude kazala da su dokazani navodi optužnice da je okrivljena Ajkunić bila napadač.

“Sud je nesumnjivo utvrdio da je Ajkunić sa umišljajem izvršila ubistvo. Prema nalazu vještaka, bila je uračunljiva ukoliko nije bilo provokativnog ponašanja", kazala je sutkinja Mugoša.

Bonus video: