Nastup K-Tigersa večeras u CNP-u

0 komentar(a)
Tekvondo, Foto: Privatna arhiva
Tekvondo, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 08.09.2016. 09:44h

Ambasada Republike Koreje, povodom decenije uspostavljanja diplomatskih odnosa sa Crnom Gorom organizuje nastup tekvando-artističke grupe K-Tigers. Nastup K-Tigersa će se održati večeras u Crnogorskom narodnom pozorištu u 20 h, nakon čega će uslijediti svečani prijem.

Ambasador Republike Koreje za Crnu Goru i Srbiju, Li Do Hun, je povodom jubileja kazao:

"Četvrtog septembra 2006, Republika Koreja i Crna Gora su uspostavile diplomatske odnose. Tokom protekle decenije ove dvije zemlje su razvile snažne vidove saradnje u raličitim oblastima politike, ekonomije i kulture. Vjerujem da ćemo u predstojećim godinama nastaviti da gledamo kako saradnja između dvije zemlje, ali i prijateljske veze i sreća dva naroda nastavljaju da rastu još više", rekao je Li Do Hun.

Slaveći jubilej i želeći da približe korejsku kulturu Crnoj Gori, ambasada organizuje nastup K-Tigersa, jedinstvenih performera koji kombinuju tradicionalnu korejsku vještinu tekvandoa sa različitim umjetničkim izrazima. Svi članovi K-Tigersa su visokorangirani tekvando majstori sa crnim pojasom koji nastoje da podignu vještine tekvandoa na nivo umjetničkog performansa.

Rezultat je neponovljivi i jedinstveni umjetničko-borilački performans koji spaja različite izraze poput K-pop plesa, savremene muzike, gimnastike, akrobacije u dinamičan i savremen izraz tekvandoa. Njihova filozofija je pokazati najbolje iz tekvondoa na način u kojem publika svih starosnih dobi može uživati, dok se istovremeno zadržavaju načelo i duh tekvondoa koji su utkani u samu srž performansa.

Kao dio aktivnosti povodom gostovanja K-Tigersa u utorak je, u sportskoj sali podgoričke Gimnazije, a u saradnji sa nacionalnim tekvando savezom, održana demonstracija vještine tekvandoa od strane korejskih majstora.

Domonstraciji su prisustvovali predstavnici crnogorskih tekvando klubova i drugih borilačkih sportova. Na kraju, crnogorski mališani koji treniraju korejski sport dobili su priliku da zajedno sa predstavnicima K-Tigersa ali i svojim vršnjacima iz Koreje, odrade trening i dobiju savjete kako da poboljšaju vještine.

Direktan prenos nastupa K-Tigersa će biti emitovan na video bimu na Trgu nezavisnosti.

Bonus video: