Protiv Hrvata test za kvalifikacije

Prije Hrvatske, naši odbojkaši su odigrali pet kontrolnih mečeva, tri protiv Turske i dva sa Makedonijom, i dobili su samo jedan
52 pregleda 0 komentar(a)
Odbojkaši Crne Gore, Foto: Fivb.org
Odbojkaši Crne Gore, Foto: Fivb.org
Ažurirano: 08.09.2016. 07:29h

Hrvatska će dati jasniju sliku u kakvoj formi odbojkaši Crne Gore dočekuju drugu rundu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, i prvi turnir u Podgorici - izabranici Slobodana Boškana odigraće večeras i sjutra veče (od 18.30 sati, ulaz slobodan) u „Morači” dva prijateljska meča sa Hrvatskom, koji će biti i generalne provjere pred start kvalifikacija i duele sa Njemačkom, Španijom i Švajcarskom...

"Skoro čitava ekipa je na okupu, pa očekujem da vidim kako ćemo na terenu reagovati u odnosu na Hrvatsku, kvalitetnu, organizovanu ekipu, učesnika posljednjeg Evropskog prvenstva, sa dobrim igračima na svim pozicijama. Radi se o čvrstom protivniku, pa će nam ovo biti dvije odlične provjere", kaže za „Vijesti” selektor Crne Gore, uz napomenu da su svi igrači zdravi.

Prije Hrvatske, naši odbojkaši su odigrali pet kontrolnih mečeva, tri protiv Turske i dva sa Makedonijom, i dobili su samo jedan, prvi protiv Makedonije. Svih pet mečeva, međutim, naša selekcija je odigrala bez dvojice startnih primača, kapitena Vojina Ćaćića i Marka Bojića, zbog obaveza u klubovima u Iranu i Južnoj Koreji.

Ćaćić se u međuvremenu priključio ekipi, i biće na raspolaganju selektoru, dok Bojić stiže tek u petak, a od nedjelje će početi da trenira sa ekipom, pet dana prije starta kvalifikacija.

"Što se tiče Bojića, pronašli smo kompromis sa njegovim klubom", dodaje Boškan, s obzirom na to da južnokoreanski klub nije bio obavezan da pusti Bojića prije od 10 dana uoči starta kvalifikacija.

Hrvatska je bila rival našoj reprezentaciji u prethodnom ciklusu kvalifikacija za EP, kada su naši susjedi, kao prvoplasirani u grupi nakon dva turnira, izborili plasman na šampionatu Evrope. Hrvati su na turniru u Podgorici bili bolji od naše selekcije 3:1, dok se Crna Gora revanširala u Zagrebu sa 3:2. Zato Boškan kaže da će protiv ovog rivala i rezultat biti važan, upravo zbog predstojećih kvalifikacija.

"Hrvatska će na najbolji način pružiti uvid da li idemo u dobrom pravcu, koliko smo se dobro pripremili. Ići ćemo na pobjede, kao da igramo kvalifikacije, sa igračima koji treba da iznesu teret tih mečeva. Ako bude prostora, možda će šansu dobiti i svi ostali igrači", zaključio je Boškan.

Bonus video: