Podgoričanin osumnjičen za podmetanje požara

Iz UP je rečeno da je o oba događaja upoznat državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji se izjasnio o pravnoj kvalifikaciji djela koja je kvalifikovao kao KD uništenje i oštećenje tuđe stvari i KD izazivanje opšte opasnosti, i naložio da se izvršilac identifikuje i liši slobode
6 komentar(a)
Požar, vatra, Foto: Shutterstock
Požar, vatra, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 07.09.2016. 17:23h

Podgorička policija juče je u Podgorici uhapsila L.N. (23) iz Podgorice, zbog sumnje da je u dva odvojena događaja podmetnuo požar na automobilu i na objektu za tehnički pregled motornih vozila vlasništva sugrađanina C.Ž.

"Naime, osumnjičeni je kako se sumnja 17. februara 2016. godine oko 03,20 časova u ulici Vojvode Maša Đurovića, koristeći zapaljivu tečnost-benzin polio i zapalio pmv marke ,,Toyota Yaris” podgoričkih registarskih oznaka koje koristi C.Ž, prilikom čega je na automobilu nastala veća materijalna šteta. Nadalje, osumnjičeni je, kako se sumnja, 02. marta 2016. godine oko 02,50h u ulici Vojislavljevića, koristeći zapaljivu tečnost-benzin, polio pod objekta za tehnički pregled motornih vozila vlasništva C.Ž, prilikom čega je nastala veća materijalna šteta", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Iz UP je rečeno da je o oba događaja upoznat državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji se izjasnio o pravnoj kvalifikaciji djela koja je kvalifikovao kao KD uništenje i oštećenje tuđe stvari i KD izazivanje opšte opasnosti, i naložio da se izvršilac identifikuje i uhapsi.

"Nakon izuzimanja tragova sa lica mjesta, obavljenog uviđaja i izvršene kriminalističke obrade, policijski službenici su identifikovali i lišili slobode L.N, zbog sumnje da je počinio ova dva krivična djela. L.N. je nakon lišenja slobode priveden nadležnom tužiocu, uz poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete po nepoznatom počiniocu, zbog osnova sumnje da je počinio navedena krivična djela", kazali su iz UP.

Bonus video: