EU produžila dio sankcija Rusiji zbog ukrajinske krize za još šest mjeseci

Na "crnoj listi" EU su, kako navodi britanska agencija, proruski pobunjenici, ruski zvaničnici, zakonodavci i oligarsi, ali i ruski proizvođač odbrambenih sistema Almaz-Antej, kao i nekoliko kompanija na Krimu koje su prešle u ruke ruskih vlasti nakon što je Krim u martu 2014. godine pripojen Ruskoj Federaciji
7 komentar(a)
EU, Rusija, Foto: Shutterstock
EU, Rusija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 07.09.2016. 12:16h

Evropska unija (EU) je danas produžila dio sankcija Rusiji zbog krize u Ukrajini za još šest mjeseci, saopštile su evropske diplomate.

Mjere zamrzavanja imovine i zabrane putovanja, koje je trebalo da isteknu 15. septembra, produžene su za novih šest mjeseci, i odnose se na oko 150 ruskih državljana i 37 kompanija, prenosi agencija Rojters.

Na "crnoj listi" EU su, kako navodi britanska agencija, proruski pobunjenici, ruski zvaničnici, zakonodavci i oligarsi, ali i ruski proizvođač odbrambenih sistema Almaz-Antej, kao i nekoliko kompanija na Krimu koje su prešle u ruke ruskih vlasti nakon što je Krim u martu 2014. godine pripojen Ruskoj Federaciji.

Ključne ekonomske sankcije EU protiv Moskve, koje su prošle godine pogoršale ekonomske probleme Rusije prouzrokovane rekordno niskim cijenama nafte, na snazi su do kraja januara 2017. godine, navodi Rojters.

Bonus video: