Mafija ubija na nov način

“Bomba djeluje ubojito u velikom radijusu. Mogao je poginuti neko deset metara udaljen. Birali su sigurniji način likvidacije”...
284 pregleda 0 komentar(a)
Improvizovana eksplozivna naprava, Foto: Shutterstock
Improvizovana eksplozivna naprava, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 07.09.2016. 05:45h

Kotorani Goran Biskupović (28) i Miloš Bošnjak (25) likvidirani su na do sada nezabilježen način u ovdašnjim mafijaškim obračunima - oni su najvjerovatnije ubijeni improvizovanom napravom rasprskavajućeg usmjerenog dejstva (MRUD), u trenutku dok su hodajući prolazili pored eksploziva.

“Vijestima” je nezvanično rečeno da je bomba bila sakrivena u žbunju, da je aktivirana na daljinski i da je ubojito djelovala ka metama.

“Ovaj sistem do sada nije korišćen u likvidacijama. Korišćeni su drugi sistemi - podmetanje eksploziva pod vozilo, u objekte, ali je ovo prva likvidacija na ovaj način u Crnoj Gori... Ne sjećam se ni da je u državama okruženja bilo ovakvih likvidacija”, kazao je sagovornik “Vijesti” iz policije.

On je rekao da ta mina ne “bira” žrtve uprkos tome što se radi o bombi usmjeravajućeg dejstva, odnosno da bi prekjuče u Kotoru bilo još žrtava da su se u tom trenutku zadesile na istom mjestu.

“Bomba djeluje ubojito u velikom radijusu... Mogao je poginuti neko ko je deset metera udaljen... Birali su jedan od sigurnijih načina likvidacije. Onaj ko je aktivirao napravu bio je u njihovom vidokrugu”, kazao je izvor “Vijesti”.

Istražitelji su juče završili uviđaj u kotorskom naselju Muo, a izuzeti tragovi poslati su u danilovgradski Forenzički centar.

Iz Višeg državnog tužilaštva juče su odgovorili “Vijestima” da za sada istragom ubistva Biskupovića i Bošnjaka rukovodi viša državna tužiteljka Maja Jovanović.

“I po nalogu Višeg državnog tužilaštva postupa policija, a osim toga provjeravaju se sve informacije i podaci sa kojima raspolažu druga tužilaštva”, pojasnili su iz tužilaštva.

Izvor blizak istrazi kazao je da su stradali prije tragedije bili na ponti udaljenoj stotinak metara od kuće Biskupovića.

Tog Kotoranina policija je označila kao navodnog člana škaljarskog kriminalnog klana...

Istražitelji provjeravaju da li su žrtve rata među kriminalnim grupama, koji od kraja 2014. godine bjesni na crnogorskom primorju zbog nestanka oko 200 kilograma kokaina u Valensiji.

Obračuni su se selili i van granica Crne Gore.

Kad bi neko radio svoj posao...

Iz kotorskog odbora političkog pokreta URA, saopšteno je da su životi Biskupovića i Bošnjaka mogli biti spaseni da je “neko radio svoj posao”.

“Bombaški napad usred bijela dana odnio je dva mlada života na prilazu kući, koji koriste i drugi mještani. Smatramo da su ovi životi mogli biti spaseni da je 'neko' radio svoj posao. Nažalost, građani ne vide da je nešto urađeno u rasvjetljavanju svih dosadašnjih pucnjava i ubistava”, saopšteno je iz OO URA Kotor.

Oni su ocijenili da su u zadnjih par mjeseci životi građana Kotora u ozbiljnoj opasnosti.

“Samo u posljednjih nekoliko mjeseci imamo pucnjave, ubistava i bombaške napade kao udarne naslove koji predstavljaju naš grad. Ovi nemili događaji dešavaju se u naseljima sa prepuno ljudi i djece i u vremenu kada ih je najviše napolju”, piše u saopštenju URA.

Iz te partije pitali su nadležne šta treba da se desi pa da pristupe rješavanju problema.

Bonus video: