Osnovni sud: Radulović odslužio više od dvije trećine kazne

Detaljno saopštenje istaknuto je na web stranici Osnovnog suda u Podgorici", navodi se u reagovanju suda
227 pregleda 7 komentar(a)
Osnovni sud Podgorica, Foto: Boris Pejović
Osnovni sud Podgorica, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 06.09.2016. 19:20h

Iz podgoričkog Osnovnog suda reagovali su na tekst “Radulović na pola kazne pušten kući”.

“U tekstu se, između ostalog, navodi se da je Marko Radulović bio dva mjeseca u pritvoru i još dva i po mjeseca u zatvoru, a nakon što su postale pravosnažne presude kojima je Radulović oglašen krivim i osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od devet mjeseci, ali da je Osnovni sud zaključio da se Radulović rehabilitovao nakon četiri i po mjeseca.

S tim u vezi, demantujemo prednje parafrazirane navode i ističemo da je Marko Radulović proveo u pritvoru vrijeme od 25. 07. 2015. godine do 14. 09. 2015. godine, te vrijeme od 15. 09. 2015. godine do 10. 11. 2015. godine, a da je na izdržavanju kazne proveo vrijeme od 10.11.2015. godine do 14.11.2015. godine, te vrijeme od 06.05.2016. godine do 27.07.2016. godine, što je sve prezentovano autorki navedenog teksta prije sačinjavanja istog.

Dakle, kada se uzme u obzir da su pravosnažnom presudom Osnovnog suda u Podgorici preinačene samo u dijelu odluke o kazni pravosnažne presude ovog suda (jedna, kojom je Marko Radulović oglašen krivim zbog krivičnog djela zelenaštvo i osuđen na kaznu zatvora od 8 mjeseci i 3.000 i druga, kojom je isti oglašen krivim zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti i osuđen na kaznu zatvora od 2 mjeseca), na način što je isti osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od 9 mjeseci, a u koju kaznu mu je, shodno zakonu, uračunato vrijeme provedeno u pritvoru i na izdržavanju kazne, to je jasno da je osuđeni, koji je preko šest mjeseci bio lišen slobode, izdržao više od dvije trećine izrečene kazne zatvora.

Za pomenuti je da je vijeće ovog suda, u donošenju rješenja, razmotrilo spise predmeta, zajedno sa molbom osuđenog i izvještajem ZIKS-a, pa je, imajući u vidu izrečenu kaznu, te dužinu boravka osuđenog na izdržavanju kazne, kao i to da je redovan istek kazne predviđen za 17.10.2016. godine, po mišljenju vijeća ovog suda postignuta i svrha kažnjavanja sa aspekta generalne prevencije.

Detaljno saopštenje istaknuto je na web stranici Osnovnog suda u Podgorici", navodi se u reagovanju suda.

***

Izvinjavam se Osnovnom sudu i g. Raduloviću zbog greške u računanju vremena odslužene kazne.

Maja Boričić

Bonus video: