Marijana Goranović i Ilija Tadić crnogorske nade u četiri discipline

127 pregleda 0 komentar(a)
Ilija Tadić i Marijana Goranović, Foto: Zoran Đurić
Ilija Tadić i Marijana Goranović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 06.09.2016. 18:37h

Svečanom ceremonijiom, na legendarnom stadionu Marakana, sjutra veče u 23.15 sata po našem vremenu (18.15 po lokalnom) zvanično će početi Paraolimpijske igre u Rio de Žaneiru, tačno 17 dana nakon zatvaranja Olimpijskih igara u istom gradu.

Naša paraolimpijska delegacija je zlatno manje brojnija od olimpijske, Crnu Goru će predstavljati plivač Ilija Tadić i atletičarka Marijana Goranović.

Tadić će plivati u disciplinama 50 i 100 metara slobodno.

"Želja mi je da uđem u finale, vidjećemo. Nadam se da ću opravdati očekivanja i vratiti se iz Rio de Žaneira sa što boljim rezultatom", kazao je Tadić.

Goranovićeva, kojojće Igre u Riju biti druge, nakon nastupa u Londonu, nadmetaće se u bacanju diska i kugle.

"Kako se bliži otvaranje, emocije rastu. Ponovo ću imati priliku da prošetam stadionom u društvu velikog broja sportista iz drugih država. To je velika čast, to se ne može opisati, već to treba doživjeti", rekla je Goranovićeva.

"Juriću lični rekord. Dobro sam spremna, mislim da vrijedim za sedam metara - dodala je naša paraolimpijka.

Crnogorsku zastavu na ceremoniji svečanog otvaranja nosiće Tadić.

"Drago mi je što sa svojih 17 godina imam čast da nosim crnogorsku zastavu na otvaranju igara, na čuvenom stadionu Marakana - uzbuđen je Ilija, koji je u Riju u društvu trenera Vladimira Ristića, pod čijim stručnim nadzorom je Tadić trenirao godinu i po u Novom Sadu.

"Uslovi su više nego idealni, bazen nam je udaljen 15 minuta šatlom.Velima nam je čast što u trenažnom i takmičarskom smislu možemo da koristimo bazen na kome su plivali Felps i ostali najveći plivači svijeta. Što se tiče Ilije, njegova forma se podiže postepeno, i očekujemo najbolje rezultate u danima trke", rekao je Ristić.

Goranovićeva će se 9. septembra takmičiti u bacanju kugle, a Tadić tri dana kasnije na 100 metara kraul. Nakon toga Crnogorski paraolimpijci nadmetaće se u još po jednoj disciplini - bacanju diska, odnosno 50 metara kraul.

Tomić: Ponosni smo što smo među više od 170 zemalja svijeta

Igor Tomić nije u Riju samo kao predsjednik Paraolimpijskog komiteta već i da rukom struke pomogne Marijani Goranović.

"Zadovoljni smo uslovima boravka u samom selu, trenažni proces teče nesmetanim putem. Sa velikom emocijom očekujemo ceremoniju svečanog otvaranja Igara a onda i prve nastupe naših sportista. Zaista smo rasterećeni nekog rezultatskog imperativa, ponosni smo što smo među više od 170 zemalja svijeta, na veličanstvenim Paraolimpijskim igrama. Očekujem da će naši sportisti, Marijana i Ilija, biti na nivou svojih najboljih rezultata, što je naš rezultatski cilj, bez obzira na konačan plasman",rekao je Tomić

Bonus video: