Miloš Marović će u zatvoru boraviti godinu, a Dragan Marović sedam mjeseci

Pravosnažnom odlukom obuhvaćen je i izvršni direktor kompanije "Kopirajt" Aleksandar Armenko. On će u zatvoru provesti šest mjesec
145 pregleda 28 komentar(a)
Miloš Marović, Foto: Savo Prelević
Miloš Marović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.09.2016. 16:56h

Podgorički Viši sud donio je danas pravosnažnu presudu po kojoj je sin Svetozara Marovića Miloš Marović osuđen na jednogodišnju kaznu zatvora, dok će njegov stric Dragan Marović provesti sedam mjeseci iz rešetaka.

Pravosnažnom odlukom obuhvaćen je i izvršni direktor kompanije "Kopirajt" Aleksandar Armenko. On će u zatvoru provesti šest mjeseci.

"Viši sud u Podgorici donio je presudu kojom je optuženi Miloš Marović zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja putem pomaganja iz čl.416 stav 3 u vezi stava 1 u vezi čl.25 Krivičnog zakonika CG koje krivično djelo je izvršeno na organizovan način, osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 1 (jedne) godine i obavezan na plaćanje troškova postupka", saopšteno je iz podgoričkog Višeg suda.

Dragan Marović je osuđen zbog zbog produženog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja.

"Nakon pravosnažnosti rješenja Višeg suda u Podgorici Kvs. 67/16 kojim je usvojen sporazum o priznanju krivice zaključen između Specijalnog državnog tužilaštva i optuženog Dragana Marovića, Viši sud u Podgorici donio je presudu kojom je optuženi Dragan Marović zbog produženog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja iz čl.416 stav 3 u vezi stava 1 u vezi čl.49 Krivičnog zakonika CG koje krivično djelo je izvršeno na organizovan način, osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 7 (sedam) mjeseci i obavezan na plaćanje troškova postupka", kazali su iz Višeg suda.

Viši sud donio je presudu po kojoj je Armenko, zbog produženog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja putem pomaganja, izvršenog na organizovan način, osuđen na kaznu zatvora od šest mjeseci.

“Viši sud je pravnom licu "Kopirajt" iz Budve zbog produženog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja putem pomaganja, izvršenog na organizovan način, izrekao uslovnu osudu kojom mu utvrđuje novčanu kaznu od sto hiljada eura i istovremeno određuje da se ona neće izvršiti ako pravno lice u roku od jedne godine ne bude odgovorno za novo krivično djelo u smislu člana 5 Zakona o odgovornosti pravnih lica za krivična djela”, kaže se u saopštenju Višeg suda.

Kako se navodi, tom presudom obavezan je optuženi pravno lice "Kopirajt" iz Budve da oštećenom Opštini Budva na ime imovinskopravnog zahtjeva isplati 2.191.312,62 eura.

Viši sud u Podgorici usvojio je u julu Sporazum o priznanju krivice između Miloša Marovića i Specijalnog državnom tužilaštva, prema kojem će u zatvoru provesti godinu i platiti državi odštetu od 380.000 eura. Sporazum o priznanju krivice između Dragana Marovića i Specijalnog državnog tužilaštva usvojen je takođe prije dva mjeseca.

Sporazumom je obuhvaćen i Armenko.

Bonus video: