Porto Montenegro: U požaru oštećena jahta katarskog emira

U prostoriji u kojoj je buknuo požar pričinjena je šteta i pod znakom je pitanja koliko će se u u tivatskoj marini zadržati jahta koja je tek uplovila u Porto Montenegro
72 pregleda 15 komentar(a)
Porto Montenegro, Foto: Porto Montenegro
Porto Montenegro, Foto: Porto Montenegro
Ažurirano: 06.09.2016. 17:03h

Luksuzna jahta katarskog emira, šeika Hamada bin Kalife oštećena je oko 12 sati u požaru u Porto Montenegru.

Prema saznanjima "Vijesti" požar je buknuo u dijelu strojarnice jahte "Katara", gdje je glavna električna razvodna ploča.

Dežurna posada odmah je počela da gasi požar, ali i pozvala pomoć. Pripadnici tivatske Službe zaštite i spasavanja i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Krtoli uspjeli su za relativno kratko vrijeme da ugase požar na jednoj od najvećih i najskupljih privatnih jahti na svijetu.

U prostoriji u kojoj je buknuo požar pričinjena je šteta i pod znakom je pitanja koliko će se u u tivatskoj marini zadržati jahta koja je tek uplovila u Porto Montenegro.

Šeik Hamad Bin Kalifa član je vladajuće porodice Al Tani u Kataru, direktor je kompanije "Qatari Investments" u čijem sklopu je i firma "Qatari Diar" koja na lokaciji bivšeg hotelskog kompleksa Plavi horizont gradi luksuzni turistički kompleks. Jedan je od osnivača "Al Džazire", a njegovo bogatstvo procijenjeno je na 2,5 milijarde dolara.

Superjahta "Katara" dugačka je 124 metra, vrijedna oko 300 miliona dolara, izgrađena je 2010. godine u Njemačkoj.

Bonus video: