Kud puklo da puklo : Nove epizode na TV Vijesti

U drugoj sezoni glumačka ekipa se proširila i pojavljuju se novi likovi poput seoskog policajca Mate ( Petar Burić), Darijeve kćerke Tine ( Monika Mihajlović ) i Sare ( Katja Rožmarić ), kao i mnogi brojni likovi koji život u Oštrovcu čine vrlo živopisnim i zabavnim
560 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 06.09.2016. 09:58h

Već s prvom sezonom serija se proslavila titulom najgledanije serije, a na TV Vijesti u toku je prikazivanje druge sezone, popularne dramske serije koja je osvojila srca gledaoca u cijelom regionu.

Uzbudljiva radnja, humoristični dijalozi i savršeno uigrana ekipa recept je za uspjeh ove serije čije popularne junake pratimo u prve dvije sezone. U drugoj sezoni glumačka ekipa se proširila i pojavljuju se novi likovi poput seoskog policajca Mate ( Petar Burić), Darijeve kćerke Tine ( Monika Mihajlović ) i Sare ( Katja Rožmarić ), kao i mnogi brojni likovi koji život u Oštrovcu čine vrlo živopisnim i zabavnim.

PON – PET 17.30

Autori i glavni pisci: Vlado Bulić i Mirna Miličić

Kreativni producent: Goran Rukavina

Producent: Sanja Tucman

Operativni producent: Boris Pavelić

Redatelji: Kristijan Milić, Ivan Pavličić, Stanislav Tomić, Robert Orhel

Direktor fotografije: Mario Oljača, Dragan Marković

LIKOVI:

KATARINA (Mirna Medaković)

DAMIR (Momčilo Otašević)

MILE (Milan Štrljić)

ZDENKA (Suzana Nikolić)

STIPE (Miodrag Krivokapić)

ANE (Barbara Vicković)

SNJEŽANA (Jagoda Kumrić)

TOMISLAV (Miran Kurspahić)

BARBARA (Ecija Ojdanić)

SVETO (Žarko Radić)

JOSIP (Asim Ugljen)

DIANA (Tijana Pečenčić)

MILICA (Sanja Vejnović)

VIŠNJA (Vesna Tominac)

MARKO (Željko Pervan)

KREŠO (Janko Popović Volarić)

NOVI LIKOVI:

DARIO ..... Vladimir Posavec Tušek

MIRANDA ...... Jelena Perčin

MATE ...... Petar Burić

SARA ...... Katja Rožmarić

TINA .........Monika Mihajlović

O LIKOVIMA:

DARIO ŽERAVICA

Dario je računovođa, vrlo vješt i precizan i kao takav je, još na početku karijere, zapažen u kriminalnim krugovima.

Po prirodi je pomalo plašljiv, teško se mirio s pozicijom mafijaškog računovođe, no ubrzo mu se svidjelo kada je shvatio da mu ta pozicija donosi dosta stvari koje prije nije mogao imati – novac, poštovanje i naravno lijepe djevojke, ali i stres tako da je cijelo vrijeme u sukobu sa sobom.

Iz prvog braka ima dvije kćerke – Saru i Tinu. Njegov odnos sa kćerkama je u osjetljivoj fazi. Djevojke žive s majkom, a Dario osjeća grižu savjesti zbog razvoda. I dok ga starija kćerka Tina otvoreno optužuje za razvod i novu ženu, mlađa Sara ga razumije, ali takođe ne odobrava novu majku Mirandu. Dario se malo više razumije sa Sarom jer je po karakteru sličnija njemu, dok s Tinom ne može nikako uspostaviti kontakt od kad je ušla u pubertet. Njegov boravak u Oštrovcu će biti sve samo ne idiličan. S jedne strane strah i panika oko izgubljenih dijamanata, a s druge strane porodica koja se ne podnosi. Naime, kćerke i Miranda po prvi put žive zajedno i to se pretvara u pakao. S treće strane su seljani koji iz najboljih namjera žele da se predstave kao divni domaćini što izluđuje već ionako sluđenog Daria.

Njegov neplanirano dugi boravak u Oštrovcu natjeraće ga da počne preispitivati cijeli svoj život.

MIRANDA ŽERAVICA

Miranda je Darijeva druga supruga koja je prije udaje bila hostesa/manekenka/pjevačica, ne pretjerano uspješna jer nije baš previše bistra, ali je zato ambiciozna i atraktivna. Svi njeni planovi pođu u pogrešnom pravcu jer ipak u jednom koraku prevlada glupost. Miranda je vrlo zabavna osoba dok je sve po njenom i dok je ona u centru pažnje, međutim, kad toga nema, zna biti vrlo neugodna. Miranda nije sebe zamišljala u ulozi maćehe. Više je kćerkama željela glumiti prijateljicu, a ono na šta ona nije računala je otvorena Tinina mržnja i prezir pametne Sare. U tom će odnosu ona uvijek izvući deblji kraj. No kad joj pukne film i ona će njima uzvratiti istom mjerom. Boravak u Oštrovcu će joj teško pasti, ali će to ipak pregristi jer je želja za dijamantima ipak jača. Osim što mora živjeti u skromnom hotelu i glumiti pred seljanima brižnu suprugu i pomajku, Darijeva nesposobnost da pronađe dijamante je dovodi do ludila. Kako je Dario zauzet kopanjem, kćerkama i prijateljstvom sa Ane, Miranda će tražiti zabavu izvan kuće, uglavnom samo zato da izazove Dariovu pažnju. To je prvenstveno Damir koji neće imati ništa protiv njene pažnje. To će je dovesti u konflikte sa Katarinom, a zatim i sa ostalim ženama koje će se udružiti protiv „razaračice brakova“.

TINA ŽERAVICA

Tina je mlada buntovna djevojka koja nije još sigurna šta bi sa sobom u životu. Razvod roditelja joj je teško pao jer je uhvatio u pubertetskim godinama i s tim se još nije pomirila zato čini sve da roditeljima zagorča život. Međutim, taj njen prkos i inat samo je maska ispod koje se krije tužna djevojka. Upisala je fakultet na koji su je roditelji nagovorili, ali cijelu godinu nije uopšte odlazila na fakultet i kad je pala godinu, majci Suzani je pukao film pa ju je poslala ocu na preodgoj. A otac, iz nekog razloga, privremeno živi u Oštrovcu.

U Oštrovcu Tina zabavu nalazi u društvu Damira i Josipa, kao treći musketar. No kada joj Dario zabrani to druženje Tina će iz prkosa izvoditi cirkus. Sa seljanima će Tina imati dobar odnos. Već navikli na Katarinu, lakše će razumjeti novu svojeglavu stanovnicu sela, ali s obzirom na Tinin blaži karakter, lako će je zavoljeti. Romantične osjećaje razvit će prema seoskom policajcu Mati.

SARA ŽERAVICA

Sara je draga djevojčica, pomalo ćutljiva (po svom izboru) inteligentna i znatiželjna. Boluje od astme. Nju zanima sve: matematika, knjige, hemija, životinje... Ima ambiciju postati naučnica i pronaći lijek za astmu i sve druge bolesti. Kako joj mama nikad nije dala da ima ozbiljnog kućnog ljubimca, osim hrčka, život na selu je Sari kao u raju. Njeni će najbolji prijatelji u selu biti Hund i Stipe. Stipe je djed kojeg nikad nije imala, a ona je unučica koju Stipe cijeli život želi. Iako će je Stipe u početku koristiti da sazna nešto o Dariu, taj će odnos kroz cijelu sezonu biti najiskreniji. Sara Mirandu vidi kao nepotrebno biće koje zauzima prostor na zemlji nekom pametnijem. Sestri zamjera nedostatak ambicije jer ona misli da svako treba imati svrhu na planeti. S druge strane mama joj je nabila kompleks da nije dovoljno lijepa jer je za razliku od Tine nikad nije gnjavila oko izbora odjeće i frizure.

MATE

Mate je novi mladi policajac koji dolazi u Oštrovac da popuni upražnjeno mjesto. Mate je u svom poslu jako predan i ozbiljno ga shvata , pogotovo stoga što mu je ovo prvi put da sam vodi policijsku stanicu pa makar to bila i ova oštrovačka.

Mate je dijete sa sela i prilično je ozbiljan za svoje godine. On, za razliku od Tine, nije imao bogate roditelje da mu ispunjavaju želje pa je sam plaćao studije, paralelno radio i studirao i posao policajca je sve što ima. Međutim, on je početnik i do sada nije imao ozbiljnijeg policijskog iskustva. Zato je tu Stipe.

Mate u Stipi vidi starog policajca s iskustvom te njegove savjete upija kao sunđer, međutim, uskoro će morati shvatiti da su Stipine metode zastarjele i da više ne prolaze te da se koristeći njima samo uvaljuje u dodatne probleme. Mate u selu ispočetka neće biti nimalo omiljen. Sa svojom predanošću i kažnjavanjem za svaku sitnicu će prilično nervirati seljake. Međutim, uskoro će morati shvatiti da tako ne ide pa će malo po malo biti sve skloniji kompromisima.

Seriju "Kud puklo da puklo" možete pratiti radnim danima u 17.30 sati i u repriznim terminima u 11.05 sati ujutro.

Samo na TV Vijesti.

Galerija

Bonus video: