Potjernica CG Interpola: Uhapšen Elvis Keljmendi

Keljmendi se traži radi izdržavanja zatvorske kazne od devet mjeseci zbgo zloupotrebe službenog položaja podstrekavanjem
73 pregleda 17 komentar(a)
Elvis Keljmendi, Foto: Interpol
Elvis Keljmendi, Foto: Interpol
Ažurirano: 05.09.2016. 12:59h

Makedonska policija uhapsila je juče Elvisa Keljmendija (38) na osnovu međunarodne potjernice crnogorskog Interpola.

Keljmendi se traži radi izdržavanja zatvorske kazne od devet mjeseci zbgo zloupotrebe službenog položaja podstrekavanjem.

"NCB Interpol Podgorica je za Kelmendijem raspisao međunarodnu potjernicu na osnovu naredbe Osnovnog suda u Kotoru, izdate radi privođenja ovog lica na izdržavanja kazne zatvora u navedenom trajanju a na koju je osuđen presudom tog suda, a koja presuda je kasnije potvrđena i presudom Višeg suda u Podgorici. Naime, osuđeni je proglašem krivim da je u periodu od 24. maja 2010. do 26. maja 2010. godine podstrekao dva službenika MUP-a – Flilijale za upravne unutrašnje poslove Kotor da mu protivpravnim iskorišćavanjem i prekoračenjem granica svojih službenih položaja, kao stranom državljaninu, izdaju crnogorska lična dokumenta i upišu ga u Registrar crnogorskih državljana, što su ova lica i učinila i za šta su kao izvršioci KD zlouoptreba službenog položaja u produženom trajanju takođe proglašena krivim gore navedenom presudom", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Kelmendiju je u Makedoniji određen ekstradicioni pritvor. On je sin Nasera Keljmendija, navodnog balkanskog narkobosa.

Bonus video: