Usvojen sporazum o priznanju, uskoro presuda Maroviću

Marović je u obavezi da pribavljenu imovinsku korist za kriminalnu organizaciju, isplati i iznos od milion i 96.000 eura. U ovom sporazumu njemu su stavljene na teret četiri radnje izvršenja, predmeti koji su u javnosti poznati “Donji bulevar”, seoski put u naselju “Krapina”, “Kopirajt” i “Properti investment”
127 pregleda 8 komentar(a)
Zdravko Begović, Svetozar Marović, Foto: Zoran Đurić
Zdravko Begović, Svetozar Marović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 05.09.2016. 12:51h

Viši sud u Podgorici usvojio je sporazum o priznanju krivice Svetozara Marovića, prema kojem se sa specijalnim državnim tužilaštvom dogovorio na kaznu od godine i deset mjeseci zatvora i da u budžet uplati 50.000 eura.

Marović je u obavezi da pribavljenu imovinsku korist za kriminalnu organizaciju, isplati i iznos od milion i 96.000 eura. U ovom sporazumu njemu su stavljene na teret četiri radnje izvršenja, predmeti koji su u javnosti poznati “Donji bulevar”, seoski put u naselju “Krapina”, “Kopirajt” i “Properti investment”.

“Rješenjem Višeg suda u Podgorici, usvojen je sporazum o priznanju krivice zaključen između Specijalnog državnog tužilaštva i okrivljenog Svetozara Marovića zbog produženog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja putem podstrekavanja iz člana 416 stav 3 u vezi stava 1 u vezi člana 24 i 49 Krivičnog zakonika Crne Gore izvršenog na organizovan način i produženog krivičnog djela prevara iz člana 244. stav4. u vezi stava 1. u vezi člana 49. KZ CG izvršenog na organizovan način. Protiv navedenog rješenja oštećeni može izjaviti žalbu u roku od tri dana od dana prijema rješenja krivičnom vijeću ovog suda. Nakon što rješenje o usvajanju sporazuma o priznanju krivice postane pravosnažno, sud će najkasnije u roku od tri dana donijeti presudu kojom se optuženi oglašava krivim u skladu sa usvojenim sporazumom”, saopštila je Aida Muzurović, samostalni savjetnik za odnose sa javnošću.

Bonus video: