Fjuri - Kličko 29. oktobra u Mančesteru

Fjuri je prošlog novembra pobijedio Klička jednoglasnom odlukom sudija i osvojio titule prvaka svijeta u WBA, IBF, WBO i IBO federacijama. To je bio prvi poraz Ukrajinca poslije 11 godina
3 komentar(a)
Fjuri, Foto: Beta-AP
Fjuri, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 05.09.2016. 09:44h

Revanš meč za titulu šampiona svijeta u teškoj kategoriji između Britanca Tajsona Fjurija i bivšeg Ukrajinca Vladimira Klička održaće se 29. oktobra u Mančesteru.

Fjuri je prošlog novembra pobijedio Klička jednoglasnom odlukom sudija i osvojio titule prvaka svijeta u WBA, IBF, WBO i IBO federacijama. To je bio prvi poraz Ukrajinca poslije 11 godina.

U međuvremenu je bio zakazan revanš za 9. jul, ali je odložen jer je Fjuri povrijedio skočni zglob.

“Konačno smo tu, očekujte uskoro objavu meča Fjurija i Klička. Bilo je mnogo političkih gluposti, ali sve je završeno, 29. oktobar, Mančester arena. Arena je rezervisana za 29. oktobar. Bokseri spremni, advokati spremni i promoteri. Idemo”, napisao je na svom Tviter profilu trener i stric svjetskog prvaka Piter Fjuri.

Bilo je neizvjesno da li će se revanš održati, pošto je Antidoping agencija Velike Britanije optužila Fjurija da je koristio nedozvoljene suspstance, što je on negirao i najavio tužbu.

On je prvak u verzijama WBA, WBO i IBO, a oduzeta mu je titula u verziji IBF pošto je pristao na revanš s Kličkom umjesto da boksuje protiv obaveznog izazivača Vjačeslava Glazkova.

Bonus video: