Raković bronzana u Istanbulu

0 komentar(a)
Marina Raković, Foto: Karate savez Crne Gore
Marina Raković, Foto: Karate savez Crne Gore
Ažurirano: 04.09.2016. 17:01h

Članica podgoričkog karate kluba Omladinac, Marina Raković, osvojila je bronzanu medalju na turniru Premijer lige u Istanbulu.

Uspješan nastup imala je i njena klupska drugarica, Dragana Konjević, koja je izgubila meč za medalju u kategoriji preko 68 kilograma.

Raković je u meču za treće mjesto i medalju u kategoriji do 68 kilograma slavila protiv Slovenke Line Pušnik.

Ona je u prvom kolu bila slobodna, u drugom je pobijedila Makedonku Moniku Stefanovski 4:0, dok je u trećem bila ubjedljiva protiv Turkinje Ilejde Bengišu 6:0.

U meču za finale poražena je od Švajcarkinje Elene Kirići 2:1.

Uslijedio je repesaž i pobjeda protiv Slovenke za medalju.

Raković je kazala da je turnir u Istanbulu okupio takmičare iz 46 država svijeta.

"Prvo takmičenje poslije Evropskog prvenstva i odmah medalja u jakoj konkurenciji. To je više nego dobro za pripremni dio za Svjetsko prvenstvo. Zbog velike želje za pobjedom u meču za finale izgubila sam u posljednjoj sekundi, odlukom sudija, 2:1, od aktuelne šampionke Evrope. Što se tiče ostalih mečeva odradila sam ih veoma dobro", kazala je raković agenciji MINA.

Ona je naglasila da je za uspješan nastup na Svjetskom prvenstvu u Lincu neophodno učešće na još turnira, kako bi podigla formu i najvažnije takmičenje u godini dočeka maksimalno spremna.

Konjević je u prvom kolu bila slobodna, u drugom je savladala Bosanku Merisu Ćemo 9:0, a u trećem Megan Bujens iz Južne Afrike.

U meču za finale izgubila je od Turkinje Meltem Hokaoglu, a poraz je doživjela i borbi za treće mjesto od Rumunke Miree Aleksandrine.

"Kada dva meča za medalju izgubite na preglasavanje sudija svakako da ostaje žal za neiskorišćenom šansom. Međutim, to nam je bilo prvo takmičenje poslije Evropskog prvnstva, tako da se osjetio nedostatak takmičarske rutine. Opet nijesam nezadovoljna, jer na poslednjim takmičenjima imam kontinuitet plasmana među četiri najbolje takmičarke, što mi govori da sam na pravom putu i daje mi samopouzdanje za naredna takmičenja", kazala je Konjević.

Ona je kazala da je uvjerena da se od članica podgoričkog kluba i ženske karate reprezentacije mogu očekivati medalje i sa narednih takmičenja.

Crnogorski karatisti prvi takmičarski dan turnira Premijer lige u Istanbulu završiili su bez medalje.

Član Omladinca, Mario Hodžić u kategoriji do 67 kilograma zaustavljen je u trećem, a Ana Drašković u drugom kolu kategorije do 55 kilograma.

U katama, Mijat Vojvodić je u drugom kolu izgubio od Emrea Goktaša 3:2, dok je Srđan Vuković poražen od Jagiza Ucebakana iz Turske 3:2.

Bonus video: