Rozberg dominirao u Monci

U generalnom plasmanu vozača Hamilton je prvi sa 250 bodova, a dva manje ima Rozberg
1 komentar(a)
Niko Rozberg, Foto: Reuters
Niko Rozberg, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.09.2016. 16:21h

Vozač Mercedesa Niko Rozberg pobijedio je danas u trci Formule 1 za Veliku nagradu Italije i na dva boda smanjio zaostatak u šampionatu za klupskim kolegom Luisom Hamiltonom, koji je poslije lošeg starta zauzeo 2. mjesto.

Rozberg je tako ostvario drugu uzastopnu pobjedu, prvu u Monci, a ukupno 21. u karijeri. Iskoristio je loš start Hamiltona sa pol-pozicije, preuzeo prvo mjesto i do kraja trke nije ispuštao prednost.

Hamilton je kasnio 15,070 sekundi, a trećeplasirani Sebastijan Fetel iz Ferarija 20,990.

Četvrti je bio Kimi Raikonen iz Ferarija, a peti vozač Red Bula Danijel Rikardo. Bodove su još osvojili vozač Vilijamsa Valteri Botas, Maks Ferstapen iz Red Bula, Serhio Peres iz Fors Indije, Felipe Masa iz Vilijamsa i Niko Hilkenberg iz Fors Indije.

U generalnom plasmanu vozača Hamilton je prvi sa 250 bodova, a dva manje ima Rozberg.

Rozberg je odmah preuzeo vođstvo, a Hamilton je pao na 6. mjesto. Pretekli su ga Fetel, Raikonen, Botas i Rikardo, a aktuelnom šampionu je pomogla činjenica da je samo jednom išao u pit-stop, za razliku od rivala.

U finišu trke su bile uzbudljive jedino borbe za 5. i 6, odnosno 7. i 8. mjesto. Tu su se istakli vozači Red Bula Rikardo i Ferstapen, koji su pretekli Botada, odnosno Peresa.

Naredna trka u šampionatu voziće se 18. septembra za Veliku nagradu Singapura.

Bonus video: