Odgovor advokatu Durutoviću: Branilac rekao pa porekao

Osim toga, nelogično je da advokat dio izjave priznaje kao svoju, a drugi dio pokušava da porekne

415 pregleda 3 komentar(a)
Branislav Durutović, Foto: Savo Prelević
Branislav Durutović, Foto: Savo Prelević

Advokat Branislav Durutović reagovao je na seriju tekstova u kojima su njegove izjave i odgovori na novinarska pitanja interpretirani tačno kako ih je i davao.

Iz pozicije novinara ne možemo razumjeti “povlačenje izjave” nakon što je objavljena, ali možemo iz pozicije novinara kojem je njegov demanti najavljen iz Specijalnog tužilaštva par sati prije nego je advokat Durutović poslao reagovanje. Osim toga, nije jasno ni zašto se branilac Duška Martinovića nije javio “Vijestima” istog dana kada su tekstovi objavljivani, već tek nakon što je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić saopštio da njegova saradnica, tužiteljka Mira Samardžić “ne pritiska” Martinovića.

Durutović je na konstataciju “imamo informaciju da tužiteljka Samardžić pritiska Duška Martinovića da u sporazumu o priznanju krivice optuži i novinara Jova Martinovića” odgovorio: “Pritiska”. I stojimo iza toga.

Osim toga, nelogično je da advokat dio izjave priznaje kao svoju, a drugi dio pokušava da porekne. Čak se i dio izjave koji priznaje - “vođenje navodno neosnovane finansijske istrage” - može tumačiti kao pritisak tužiteljke na okrivljenog, zbog čega je i štrajkovao glađu.

“Vijesti” ni u jednom tekstu nisu napisale da su razgovarale sa Duškom Martinovićem, već su se pozivale na njemu bliske izvore, tako da je nejasno zbog čega i od koga Durutović brani svoj klijenta.

Bonus video: