Interpol raspisao potragu za Francuzom nestalim u Crnoj Gori: Porodica vjeruje da je otet

Brat nestalog Francuza, Klod Žano, koji je doputovao u Crnu Goru, naveo je da crnogorske vlasti smatraju da je u pitanju dobrovoljni nestanak i pozvao policiju svoje zemlje da pomogne u potrazi za njegovim bratom
13 komentar(a)
Vrmac, Foto: Arhiva "Vijesti"
Vrmac, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 03.09.2016. 18:54h

Međunarodna kriminalističko-policijska organizacija Interpol raspisala je potragu za Francuzom koji je prije mjesec dana nestao u Crnoj Gori, gdje je bio na odmoru, saopštila je danas njegova porodica.

Žil Žano, star 61 godinu, bio je na ljetovanju u Crnoj Gori zajedno sa grupom turista, a na dan nestanka, 5. avgusta, krenuo je sam u šetnju, pošto je prethodno prijateljima rekao da će se sa njima naći u restoranu, rekao je agenciji Frans pres njegov brat Klod.

On je nestao na planini Vrmac kod Kotora.

Interpol je za njim raspisao potragu, a njegova porodica vjeruje da je otet, pošto je put kojim se šetao, u blizini Kotora, veoma prometan.

Francuska policija takođe vodi istragu ovog slučaja, a Klod Žano, koji je doputovao u Crnu Goru, naveo je da crnogorske vlasti smatraju da je u pitanju dobrovoljni nestanak i pozvao policiju svoje zemlje da pomogne u potrazi za njegovim bratom.

Prema njegovim riječima, ništa nije ukazivalo na to da je Žil Žano želio da nestane, jer je planirao još dva putovanja, u Francusku i na Kubu.

Bonus video: