Makedonci se revanširali Crnoj Gori pobjedom u pet setova

0 komentar(a)
Crna Gora - Makedonija, Foto: OSCG
Crna Gora - Makedonija, Foto: OSCG
Ažurirano: 02.09.2016. 17:23h

Makedonija se revanširala crnogorskim odbojkašima za maksimalan poraz u prvom duelu, pobjedom sa 3:2 (15:25, 25:21, 21:25, 25:15, 15:9), u drugom kontrolnom meču u Bijelom Polju u okviru priprema za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Selektor Crne Gore Slobodan Boškan je meč počeo sa postavom - tehničar Dabović, korektor Ćulafić, primači servisa Božidar Ćuk i Vukašinović, srednji blokeri Gojko Ćuk i Ječmenica i libero Lakčević.

Sredinom četvrtog seta na poziciji tehničara Dabovića je zamijenio Strugar (koji je prije toga kao taktička izmjena ulazio u prvom i trećem setu) i umjesto korektora Ćulafića u igru je ušao Minić (tako je ulazio u prvom i trećem setu). U petom setu u igru se vratio tehničar Dabović, a u igru su ulazili i Radonić, Babić i Milić. Nije igrao jedino Radović...

“Čestitam Makedoniji na odličnoj utakmici i zasluženoj pobjedi. Sa druge strane, smatram da je moja ekipa odigrala dobro. Ono što je nama predstavljalo problem je utisak od jučerašnje pobjede, u smislu da je bila suviše laka, a to nije realan kvalitet makedonske reprezentacije. Neke stvari smo radili dobro, neke loše, nismo bili koncentrani u pojedinim situacijama, dok su Makedonci odigrali odlično i zasluženo slavili večeras”, izjavio je nakon utakmice selektor Slobodan Boškan.

Povratak u Podgoricu, na završne pripreme, je 5. ili 6. avgusta, a u glavnom gradu će naša reprezentacija dva puta sparingovati sa Hrvatskom…

Rivali Crne Gore u drugoj rundi kvalifikacija za EP su Njemačka, Španija i Švajcarska. Prvi turnir druge runde kvalifikacija je u Podgorici, od 16. do 18. septembra, drugi u Las Palmasu, od 23. do 25. septembra. Prvoplasirana selekcija nakon šest kola ide direktno na EP, a drugoplasirana u treću rundu, u baraž...

Crna Gora – Makedonija 2:3 (25:15, 21:25, 25:21, 15:25, 9:15)

Bijelo Polje - Dvorana: SC "Nikoljac". Sudije: Simonovska (Bar) i Vučinić (Podgorica). Poeni iz napada: Crna Gora 48, Makedonija 61. Poeni iz bloka: Crna Gora 9, Makedonija 7. Poeni iz servisa: Crna Gora 5, Makedonija 4. Greške: Crna Gora 29, Makedonija 339.

Crna Gora: Minić 3, Dabović 3, Babić, G. Ćuk 10, Strugar, Radonić, Lakčević, Radović, B. Ćuk 14, Milić, Vukašinović 8, Ječmenica 14, Ćulafić 10.

Makedonija: N. Gjorgijev 25, G. Gjorgijev 5, Josifov 13, Andonov, Ljaftov 12, Mihailov, Simovski, Klopčeski 9, Angelovski, Nakov, Nikolovski, Milev 8, Nikolov.

Bonus video: