Film "Gospođa Džuli" na TV Vijesti

Radnja drame Gospođa Džuli opisuje žestoku borbu između muškarca i žene, borbu za moći i dominacijom kroz okrutnu i kompulzivnu igru zavođenja i odbijanja
0 komentar(a)
Gospođa Džuli, Foto: TV Vijesti
Gospođa Džuli, Foto: TV Vijesti
Ažurirano: 04.09.2016. 08:14h

Film Gospođa Džuli je rađen po romanu Augusta Strinberga, gdje je radnja kanonske drame premještena iz Švedske u okrug Fermana na sjeveru Irske.

Na zabavi svog oca, britanska plemkinja Džuli upoznaje njegovog slugu, Džona i počinje da flertuje sa njim. Nakon određenog vremena, ona se zaljubljuje u njega. Na njihovu nesreću, veza nema budućnosti zbog klasnih razlika koje su krajem 19. vijeka nepremostive. Osim toga, postoji još jedna prepreka na njihovom putu . Naime, Džon je vjeren za kuvaricu Ketlin.

Strastveno flertovanje između ovo dvoje se pojačava kroz psihološku igru koja se produbljuje i postaje mračnija kako pada noć. Sve ovo posmatra kuvarica Ketlin, koja, iako Džonova navodna vjerenica, rezignirano ne reaguje na događaje.

Radnja drame Gospođa Džuli opisuje žestoku borbu između muškarca i žene, borbu za moći i dominacijom kroz okrutnu i kompulzivnu igru zavođenja i odbijanja.

"Ekranizacija klasika Augusta Strindberga u režiji Liv Ulman!“ „Film ne izaziva suze, ali očaravajuće dobro oživljava predstavu bez pribegavanja reduktivizmu.“ - Slant Magazine Steve Macfarlane

Film: Gospođa Džuli možete pogledati u nedjelju u 19.10h, samo na TV Vijesti.

Glavne uloge igraju: Helen Mirren, Donal McCann, Heather Canning

Režiju filma Gospođa Džuli ( Miss Julie ) potpisuju: John Glenister, Robin Philips.

Bonus video: