Lana Derkač i Tatjana Bijelić dobitnice nagrade "Risto Ratković"

Na konkurs za nagradu Ratkovićevih večeri poezije za pjesnike do 27 godina stiglo je 16 rukopisa, od kojih je jedan diskvalifikovan jer nije imao rješenje šifre
126 pregleda 0 komentar(a)
Ratkovićeve večeri poezije, Foto: Beća Čoković
Ratkovićeve večeri poezije, Foto: Beća Čoković
Ažurirano: 02.09.2016. 12:22h

Pjesnikinja iz Zagreba Lana Derkač, za knjigu „Posvajanje neba“ i Tatjana Bijelić, iz Banjaluke, za knjigu „Karta više za pikarski trans“ ravnopravno su podijelile nagradu „Risto Ratković“ na ovogodišnjim 46. Ratkovićevim večerima poezije, saopštio je žiri RVP.

Predsjednik žirija Mladen Lompar je kazao da je nakon detaljnog iščitavanja 38 knjiga žiri odluku donio većinom glasova.

„U najuži izbor ušli su Mustafa Zvizdić sa knjigom „Praški metro“, iz Sarajeva, Vladimir Stojnić sa knjigom „Reverb“, iz Novog Sada, Đorđe Šćepović sa knjigom „Dok crtah mapu svojih putovanja“, iz Podgorice, i Ljubomir M. Mudreša sa knjigom „Na putu čekanja“, iz Bara“, kazao je Lompar.

Pored njega u ovogodišnjem žiriju su Zuvdija Hodžić iz Crne Gore, Petar V. Arbutina iz Srbije, Hadžem Hajdarević iz Bosne i Hercegovine i Branko Čegec iz Hrvatske

Na konkurs za nagradu Ratkovićevih večeri poezije za pjesnike do 27 godina stiglo je 16 rukopisa, od kojih je jedan diskvalifikovan jer nije imao rješenje šifre.

„U ovoj konkurenciji žiri je odabrao 10 rukopisa, koji će se u finalu takmičiti za prva tri mjesta“, kazao je sekretar žirija Kemal Musić.

Među 10 finalista su Barbara Delać iz Kotora, Jovana Bojović iz Podgorice, Milica Milenković iz Svrljiga, Natalija Jovanović iz Beograda, Emina Selimović iz Zenice, Emir Kapetanović iz Mostara, Jana

Radojičić iz Golubovaca, Marija Dragnić iz Beograda, Enesa Mehmić iz Kopera i Ersan Muhović iz Novog Pazara.

Bonus video: