Biznis izazov: Predstavljamo vam preduzeće Aka trade D.O.O

Emisiju “Biznis izazov” možete pogledati u nedjelju u 18.20h, i u repriznim terminima srijedom u 13:55h
79 pregleda 0 komentar(a)
Biznis izazov
Biznis izazov
Ažurirano: 04.09.2016. 07:14h

U novoj emisiji Biznis izazov, koju možete pogledati u nedjelju od 18:20h na TV Vijesti, predstavljamo vam preduzeće za proizvodnju i preradu tovnih pilića iz Bijelog Polje - Aka trade DOO.

Preduzeće je osnovano prije 15 godina i od male prehrambene prodavnice preraslo u prepoznatljiv crnogorski brend.

Kompanija Aka trade posjeduje nekoliko objekata, ukupnog kapaciteta od oko 60.000 tovnih piladi u jednom turnusu.

Pored svojih kapaciteta, preduzeće sarađuje sa nekoliko proizvođača sa sjevera Crne Gore, od kojih vrši otkup utovljenih piladi, tako da su sa kooperantskom mrežom kapaciteti oko 100.000 komada tovnih piladi po jednom turnusu.

Pored toga, preduzeće posjeduje savremenu pileću klanicu, koja je u 2012. godini kompletno rekonstruisana i koja je kapaciteta 1000 komada po jednom satu. Klanica je rađena po sistemu koji je predviđen HACCP standardom i kao takva je od strane Veterinarske uprave dobila dozvolu za rad.

U novom formatu na TV Vijesti, u narednim mjesecima gledaoci će svake sedmice imati priliku da se upoznaju sa izazovima malih, ali uspješnih crnogorskih biznisa.

Serijal će kroz 20 emisija dati podršku razvoju preduzetništva, proizvodnje i malih i srednjih preduzeća.

Sve to finansirano je u okviru djelatnosti početnika, mladih, ali i žena u biznisu,poljoprivrede,turizma i ugostiteljstva, drvoprerade, razoja ICT sektora, kako bi se podstakao ekonomski razvoj i smanjila nezaposlenost u Crnoj Gori.

Emisiju “Biznis izazov” možete pogledati u nedjelju u 18.20h, i u repriznim terminima srijedom u 13:55h.

Bonus video: