Tužilac traži pritvor za otmičare

Tužilaštvo i policija tvrde da imaju dovoljno dokaza da osumnjiče petorku za nestanak Medina, ali ne znaju gdje je Petrovčanin
746 pregleda 27 komentar(a)
Otmičari Nemanje Medina, Foto: Facebook
Otmičari Nemanje Medina, Foto: Facebook
Ažurirano: 02.09.2016. 05:39h

Istražni sudija Vladimir Novović danas će saslušati Podgoričanina Darka Mijovića (25) osumnjičenog za otmicu Nemanje Medina i Cetinjane Zorana Muhadinovića (44) i Marka Vujačića zvanog Kubanac (45).

Njih dvojica i Cetinjanin Bogdan Milić (34) osumnjičeni su da su Mijoviću i Baraninu Vladimiru Ulami pomogli nakon otmice Petrovčanina.

Tužilac Željko Tomković “Vijestima” je juče kazao da je sudiji Novoviću dostavio prijedlog za određivanje pritvora za Mijovića, Muhadinovića i Vujačića.

Njih trojica uhapšeni su prije dva dana po nalogu tužioca Tomkovića.

Tužilac nije mogao da odgovori na pitanja “Vijesti” kako su se petorica osumnjičenih branili tokom saslušanja, ali ni da li su njihovi DNK tragovi otkriveni u Medinovom zapaljenom “meganu”.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti” nekoliko osumnjičenih iznijeli su odbranu pred Tomkovićem, a drugi su se branili ćutanjem.

Branilac Marka Vujačića, advokat Nikola Tomković “Vijestima” je rekao da je izjavio žalbu na rješenje o određivanju pritvora njegovom branjeniku.

O toj žalbi odluku će donijeti istražni sudija.

Trojka koja će danas biti saslušana u Višem sudu uhapšena je u srijedu.

Iz tužilaštva i policije nakon hapšenja saopštili su da su tokom istrage prikupili dovoljno dokaza da osumnjiče petorku za nestanak Medina.

Oni ipak nijesu mogli da odgovore da li je živ Medin, za kojim skoro dva mjeseca tragaju njegova porodica, prijatelji, policija, vojska...

Medin je nestao 8. jula oko 17 sati i 30 minuta, nakon što je iz Petrovca krenuo u pravcu Virpazara.

Dan nakon njegovog nestanka policija je saslušala Ulamu, za kojeg je na osnovu telefonskog listinga utvrđeno da je Petrovčanin posljednji telefonski razgovor vodio sa njim.

Iako je tada tvrdio da ne zna gdje je Medin, nakon izjave je nestao i bježao je policiji do početka avgusta, kada je uhapšen u kući Bogdana Milića.

Bonus video: