Herceg Novi spreman za Balkansko prvenstvo u džudou

"Herceg Novi ima priliku da vidi buduće olimpijske učesnike", rekao je predsjednik Džudo saveza Crne Gore, Dragomir Bečanović
91 pregleda 13 komentar(a)
Balkansko prvenstvo u džudou, press, Foto: Džudo savez Crne Gore
Balkansko prvenstvo u džudou, press, Foto: Džudo savez Crne Gore
Ažurirano: 01.09.2016. 14:08h

Herceg Novi i Džudo savez Crne Gore potpuno su spremni da ugoste oko 150 takmičara iz 10 zemalja, koji će se u subotu i nedjelju nadmetati na Prvenstvu Balkana u džudou, u Sportskom centru Igalo.

"Neophodne pripreme za takmičenje su završene i od sjutra kada dođe oko 150 takmičara očekujem da sve prođe u najboljem redu. Očekujem i dobre rezultate naše reprezentacije, koja će nastupiti u pojedinačnom i ekipnom takmičenju", kazao je predsjednik Organizacionog odbora Sadik Šabanović.

Novi predsjednik Balkanske džudo federacije i predsjednik Džudo saveza Crne Gore, Dragomir Bečanović istakao je Herceg Novi dobar domaćin i dobar partner DžSCG.

"Herceg Novi ima priliku da vidi buduće olimpijske učesnike. Naša ekipa je mnogobrojna, oko 30-ak takmičara, u svim kategorijama. Nadamo se da će pet učesnika biti na Olimpijskim igrama, koji će osvajanjem međunarodnih i svjetskih medalja, biti viza za učešće na Igrama u Tokiju. Džudo savez je u obavezi da stvori što bolje uslove takmičarima, da se pripremaju, da su dobro motivisani i spremni da brane boje svoje zemlje", rekao je Bečanović.

Jedan od aduta Crne Gore, aktuelni juniorski šampion Evrope, Danilo Pantić kazao je da će konkurencija biti jaka.

"Prvenstvo Balkana, kao i ostala takmičenja, imaju po dva predstavnika, samim tim takmičenje će biti masovnije, što nam ide u prilog. Naša dužnost i obaveza je da branimo boje Crne Gore kao reprezentacije, ali i matičnog kluba. Daćemo sve od sebe kako u pojedinačnom, tako i u ekipnom takmičenju. Spremali smo se dobro, nismo imali ljetovanje, većinu vremena smo provodili u sali i nadam se da ćemo ostvariti zapaženo rezultate", istakao je Pantić.

Sekretar za društvene djelatnosti i sport, Vladimir Dželetović podsjetio je da je Opština Herceg Novi prošle godine bila pokrovitelj Balkanskog prvenstva u karateu, kao i da borilački sportovi uvijek zauzimaju značajno mjesto i bude posebno interesovanje.

"Siguran sam da će se naši reprezentativci, a i predstavnici drugih balkanskih zemalja, pokazati se u najboljem svjetlu i publici, odnosno ljubiteljima ovog sporta, te priuštiti mnogo zanimljivih mečeva", kazao je Dželetović.

Svečano otvaranje šampionata je u subotu, u 17 sati. Takmičenje u pojedinačnoj konkurenciji će se održati u subotu, eliminacione borbe od 10 sati, a finale od 17 sati.

U nedjelju su na programu borbe u ekipnoj konkurenciji, eliminacione od 10 sati, dok će finalni blok početi u 15 sati, uz prenos na RTCG.

Bonus video: