Karatisti Omladinca u Istanbulu

83 pregleda 0 komentar(a)
Žarko Raković, Foto: Zoran Đurić
Žarko Raković, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 01.09.2016. 12:54h

Članovi podgoričkog Omladinca, Marina Raković, Mario Hodžić, Ana Drašković i Dragana Konjević, učestvovaće na turniru Premijer lige u Istanbulu, saopšteno je iz tog karate kluba.

Raković će se takmičiti u kategoriji do 68, Hodžić do 60, Drašković do 55 i Konjević preko 68 kilograma.

Selektor ženske karate reprezentacije u borbama i trener podgoričkog kluba, Žarko Raković, kazao je da mu je žao što zbog nedostatka sredstava nije mogla da putuje i Anja Jović.

"To je prvo takmičenje poslije Evropskog prvenstva i tri mjeseca priprema. U Istanbulu ćemo provjeriti trenutnu formu i dobiti jasniju sliku na čemu treba raditi do Svjetskog prvenstva za seniore u Lincu", kazao je Raković agenciji MINA.

On je naglasio da je klub sam obezbijedio sredstva za učešće na turniru, navodeći da se zahvaljuje Upravnom odboru kluba.

"Nadam se da ćemo uspjeti da obezbijedimo sredstva i za turnir Premijer lige u Hamburgu, kako bi šampionat svijeta dočekali što spremniji. Sve sa ciljem da osvojima medalju, prvu svjetsku za crnogorski karate poslije više od 20 godina", kazao je Raković.

On je istakao da zahvalnost duguje i Veselinu Mićoviću koji je ženskom timu u borbama obezbijedio vrhunske uslove u teretani Soko Gym.

Prijava takmičara za nastup u Istanbulu na programu je sjutra, a istog dana biće poznat žrijeb.

Od crnogorskih takmičara Hodžić i Drašković nastupiće u subotu, a dan kasnije Raković i Konjević.

Bonus video: