Danas i sjutra provjere sa Makedoncima, ponovo bez Ćaćića i Bojića

2 komentar(a)
Slobodan Boškan, Foto: Fivb.org
Slobodan Boškan, Foto: Fivb.org
Ažurirano: 01.09.2016. 12:07h

Nakon dva dana odmora po povratku iz Turske, gdje su odigrali tri kontrolne utakmice sa domaćinom, te dva dana dana u novoj bazi, Bijelom Polju, odbojkaši Crne Gore će danas i sjutra u „Nikoljcu“ imati nove provjere u okviru priprema za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo – protiv Makedonije.

"Oni su ove godine osvojili drugo mjesto u Evropskoj ligi i siguran sam da ćemo sa njima imati dobar sparing. Od moje ekipe očekujem da odigramo bolje u fazama servisa i prijema servisa, nego što je to bio slučaj u tri odigrane utakmice protiv reprezentacije Turske", kaže selektor odbojkaša Slobodan Boškan.

Dobra vijest je da se tehničar Simo Dabović uspješno oporavio od povrede stopala i počeo od utorka da trenira sa ekipom.

"Protiv Makedoniće će Dabović igrati dozirano, jer bi najgora stvar bila da ga sad, nakon pauze zbog povrede, gurnemo u igru i izazovemo kontraefekat. Ulaziće da pomogne, moramo da vodimo računa o njemu, i da ga postepeno uvodimo u puni ritam", dodaje Boškan.

Kao protiv Turske, u sastavu neće biti startnih primača, Vojina Ćaćića i Marka Bojića, zbog obaveza u klubovima u Iranu i Južnoj Koreji. Ćaćić će se u nedjelju priključiti ekipi, jer je njegov tim juče trijumfalno završio nastup na Azijskom klupskom prvenstvu, dok je situacija sa Bojićem nešto drugačija, i on će se kasnije priključiti u odnosu na prvobitni plan, iako se još ne zna kada...

"Po pravilima FIVB-ja, Bojićev klub ne mora da ga pusti ranije od 10 dana prije početka takmičenja, odnosno starta naših kvalifikacija. Savez i klub se dogovaraju da se nađe neki kompromis, ali je najvažnije da Marko ne bude u problemu kada je njegov klub u pitanju. Ali, dobra stvar u reprezentaciji je kada igrači dođu nakon obaveza u klubovima brzo uđu u formu i ritam cijele ekipe, tako da to neće biti problem", objašnjava Boškan situaciju.

Obje utakmice između Crne Gore i Makedonije počinju u 18 sati. Ulaz je slobodan.

Protivnici Crnoj Gori u drugoj rundi kvalifikacija za EP su Njemačka, Španija i Švajcarska. Prvi turnir je od 16. do 18. septembra u Podgorici, drugi sedmicu kasnije u Las Palmasu. Prvoplasirana selekcije ide direktno na EP, drugoplasirana će u treću rundu kvalifikacija, u baraž.

U petak “Dan odbojke” na Gradskom trgu u Bijelom Polju (12h)

U petak će u Bijelom Polju biti organizovan Dan odbojke, koji ima za cilj popularizaciju odbojke u tom gradu, saopšteno je iz Jedinstvo Bemaksa.

Tokom programa koji su osmislili organizatori, predviđene su nagradne igre za najmlađe, druženje sa članovima muške seniorske odbojkaške reprezentacije Crne Gore, a vršiće se upis novih članova u školu odbojke koja počinje u septembru.

„Moram da istaknem da nam je veliku pomoć u realizaciji Dana odbojke pružio Odbojkaški savez Crne Gore, sa čime je naša ideja o promociji ovog sporta dobila kvalitet više. Pozivamo sve koji vole odbojku da dođu na druženje na Gradski trg u petak od 12 časova“, kazao je Slobodan Šebek, sportski direktor OK Jedinstvo Bemaks.

Bonus video: