Pažin obišao ZIKS: Uslovi znatno poboljšani

U saopštenju se navodi da je na sastanku bilo govora o stanju u Zavodu i aktuelnim problemima kao i o načinima za rješavanje istih
67 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 31.08.2016. 16:14h

Ministar pravde Zoran Pažin sa saradnicima obišao je danas Zavod za izvršenje krivičnih sankcija i sastao se sa direktorom Zavoda Miljanom Perovićem i pomoćnicima Markom Kastratovićem i Kemalom Zoronjićem, saopšteno je iz Ministarstva.

U saopštenju se navodi da je na sastanku bilo govora o stanju u Zavodu i aktuelnim problemima kao i o načinima za rješavanje istih. "Ministar je bio u prilici da se upozna sa uslovima u zatvoru i sa rezultatima Zavoda na polju primjene standarda Savjeta Evrope i Evropske unije koji su ostvareni u pogledu poboljšavanja uslova."

"Nakon sastanka, ministar i predstavnici Uprave ZIKS-a su obišli sve organizacione jedinice Zavoda: Kazneno popravni dom, žensko odjeljenje, odjeljenje za maloljetnike, Istražni zatvor i Zatvor za kratke kazne. Takođe, obišli su novo odjeljenje za maloljetnike, nove prostorije za bračne i porodične posjete, kao i novu kuhinju u okviru Zavoda, u kojima su radovi još u toku i čiji se završetak očekuje uskoro. Prilikom obilaska, ministar i saradnici su razgovarali sa pritvorenim i osuđenim licima kao i sa zaposlenima u Zavodu. Svi su saglasni da su uslovi u Zavodu znatno poboljšani i uočen je ozbiljan napredak kako u pogledu smještajnih kapaciteta, zdravstvene zaštite, te sveukupnih uslova boravka pritvorenih i osuđenih lica, tako i uslova za rad zaposlenih u Zavodu. Na kraju, naglašeno je da će poštovanje međunarodnih standarda u ostvarivanju prava lica lišenih slobode kao i uslovi rada zaposlenih u Zavodu biti predmet stalne pažnje Ministarstva pravde", saopšteno je iz Ministarstva pravde.

Galerija

Bonus video: