Policija ne zna da li je Medin živ

Osim Mijovića, uhapšeni su i Cetinjanini Zoran Muhadinović (44) i Marko Vujačić zvani Kubanac (45) koji se sumnjiče za pomoć izvršiocima nakon izvršenog krivičnog djela, a za isto djelo se sumnjiči i ranije uhapšeni Bogdan Milić
509 pregleda 0 komentar(a)
Ulama Muhadinović Vujačić i Mijović, Foto: Facebook
Ulama Muhadinović Vujačić i Mijović, Foto: Facebook
Ažurirano: 31.08.2016. 17:19h

Policija na konferenciji za medije nije mogla da odgovori da li je Nemanja Medin živ.

"Pretraga terena je rađena i biće nastavljena, jer mi nemamo tačan podatak da li je živ ili mrtav. Za sada imamo dovoljno podataka da je Medin otet, a kada budemo imali druge dokaze, možemo govoriti i o drugom krivičnom djelu", kazao je načelnik barske kriminalističke policije Ekan Jasavić odgovarajući na pitanja "Vijesti".

Jasavić je objasnio da upravo iz tog razloga i pretražuju dno jezera sonarom. On je dodao da je utvrđen motiv otmice.

Tužiteljka Lepa Medenica kazala je da je krivična prijava podnijeta nakon vještačenja tragova pronađenih u automobilu nestalog Medina. Ona nije mogla da odgovori "Vijestima" da li su u kolima pronađeni DNK tragovi Ulame i Mijovića koji su osumnjičeni za otmicu.

Medenica je rekla da ne može kazati kako su se osumnjičeli branili u tužilaštvu, jer su njihova saslušanja u toku.

Barska policija, u saradnji sa podgoričkom policijom, je uhapsila Darka Mijovića (26) iz Podgorice koji se sumnjiči da je oteo Nemanju Medina. Policija za otmicu Medina sumnjiči i ranije uhapšenog Baranina Vladimira Ulamu.

Osim Mijovića, uhapšeni su i Cetinjanini Zoran Muhadinović (44) i Marko Vujačić zvani Kubanac (45) koji se sumnjiče za pomoć izvršiocima nakon izvršenog krivičnog djela, a za isto djelo se sumnjiči i ranije uhapšeni Bogdan Milić.

Muhadinović i Vujačić su uhapšeni u svojim kućama na Cetinju, a Mijović u svojoj kući u Podgorici.

Baranin Vladimir Ulama, koji je posljednji razgovarao sa Medinom, nedavno je uhapšen i određen mu je pritvor. Ulama se krio u kući Milića.

Medin je nestao 8. jula oko 17 sati i 30 minuta, nakon što je krenuo u pravcu Virpazara. Vozio je bijeli "megan" koji je 12. jula pronađen zapaljen pored lokalnog puta Virpazar-Rijeka Crnojevića, u mjestu Jabukov do.

Podnijete krivične prijave zbog otmice Medina

Barska policija podnijela je krivičnu prijavu protiv pet osoba zbog sumnje da su oteli Nemanju Medina (24) iz Petrovca.

Načelnik Stanice kriminalističke policije Centra bezbjednosti (CB) Bar, Ekan Jasavić, saopštio je, na konferenciji za medije, da je barska policija, u koordinaciji sa Sektorom kriminalističke policije i po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, prikupila dokaze i činjenice koji ukazuju na sumnju da je na štetu nestalog Medina izvršeno krivično djelo (KD) otmica i podnijela nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu protiv pet osoba.

Kako je kazao, dvije osobe osumnjičene su da su počinile KD otmica, a tri za KD pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela.

„Službenici CB Bar su dakle danas lišili slobode D.M. (25) iz Podgorice, zbog sumnje da je, na štetu Medina, počinio KD otmica, Z.M. (43) iz Cetinja i M.V. (44) iz Cetinja zbog sumnje da su počinili krivično djelo pomoć učiniocu nakon izvršenog KD“, saopštio je Jasavić.

Kako je kazao, krivičnom prijavom obuhvaćene su još dvije osobe koje se već nalaze u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija zbog drugog krivičnog djela (nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija).

„Prijavom su obuhvaćeni V.U. (22) iz Bara, koji se sumnjiči da je, na štetu Medina počinio KD otmica, i B.M. (34) iz Cetinja, koji se sumnjiči da je počinio KD pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog djela“, dodao je Jasavić.

Prema njegovim riječima, dokazi koje su policijski inspektori, u koordinaciji i po nalogu nadležnog tužioca, do sada prikupili ukazuju na osnov sumnje da su V.U. i D.M. izvršili otmicu Medina, čiji je nestanak prijavljen 9. jula ove godine i za kojim se traga, i da su njima dvojici, nakon otmice, pomoć pružili B.M, Z.M. i M.V.

Jasavić je podsjetio da je otac Medina 9. jula CB Budva prijavio nestanak svog sina za kojeg je naveo da se dan ranije, 8. jula, oko 16 sati udaljio iz porodične kuće u Petrovcu vozilom marke „Renault Megan“, bijele boje, budvanskih registarskih oznaka, i da se nakon toga nije vratio kući.

Osumnjičeni D.M, Z.M. i M.V. su, uz krivičnu prijavu, privedeni državnom tužiocu Višeg državnog tužilaštva u Poddgorici.

Potraga za Medinom se nastavlja.

Bonus video: